Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, fileto, maydanozlu

Maydanozlu Balık Fileto

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maydanozlu Balık Fileto



Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik)


Malzemeler

6 dilim tost ekmeği

4 adet beyaz etli balık filetosu

1 demet maydanoz

Tuz, karabiber

1 kg patates

450 gr ıspanak

75 gr tereyağı

1 adet soğan

Limon sosu İçin:

225 gr tereyağı

1 limonun suyu

1 çay bardağı et suyu


Yemeğin Yapılışı

Patatesleri haşlayıp püre haline getirin Ispanağı kaynar suda 2 dakika haşlayıp, süzün

Tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyip hafif kavurun

Tost ekmeklerini ufaladıktan sonra soğana ekleyip karıştırın, ince kıyılmış maydanozu ekleyin, 1 dakika pişirip ocağı kapatın

Balık filetolarını fırın tepsisine koyun, üzerlerini hazırladığınız maydanozlu karışımla kaplayın

180 derece fırında 15 dakika pişirin Üzerinin kızarması için 5 dakika fırın ızgarasında tutun

Patates püresinin üzerini ıspanakla kaplayın Üstüne balığı yerleştirin

Sosu için, tereyağını eritin Limon suyu, et suyu ve tuz ekleyin Karıştırarak ısıtın, kaynamadan ateşten alın Sosu balığın etrafına yayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.