ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Maydanozlu Balık Fileto (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=241372)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:41 PM

Maydanozlu Balık Fileto
 
Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik)


Malzemeler

6 dilim tost ekmeği

4 adet beyaz etli balık filetosu

1 demet maydanoz

Tuz, karabiber

1 kg. patates

450 gr. ıspanak

75 gr. tereyağı

1 adet soğan

Limon sosu İçin:

225 gr. tereyağı

1 limonun suyu

1 çay bardağı et suyu


Yemeğin Yapılışı

Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Ispanağı kaynar suda 2 dakika haşlayıp, süzün.

Tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyip hafif kavurun.

Tost ekmeklerini ufaladıktan sonra soğana ekleyip karıştırın, ince kıyılmış maydanozu ekleyin, 1 dakika pişirip ocağı kapatın.

Balık filetolarını fırın tepsisine koyun, üzerlerini hazırladığınız maydanozlu karışımla kaplayın.

180 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerinin kızarması için 5 dakika fırın ızgarasında tutun.

Patates püresinin üzerini ıspanakla kaplayın. Üstüne balığı yerleştirin.

Sosu için, tereyağını eritin. Limon suyu, et suyu ve tuz ekleyin. Karıştırarak ısıtın, kaynamadan ateşten alın. Sosu balığın etrafına yayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.