Bademli Palamut |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Palamut1 palamut fileto 50 gr file badem 1 yumurta 1-2 dal roka 1 havuç 1 kabak 1 patates 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Tuz, karabiber Kızartmak için Ayçiçeği yağı Bademli palamut: Palamut filetoyı ortadan iki eşit parçaya bölün Un ve yumurta karışımına bulayıp her tarafını file bademle kaplayın Havuç, kabak ve patatesin kabuklarını soyup seritler halinde doğrayın Tereyağı ile soteleyin Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiberle tatlandırın Ayrı bir tavada balıkları kızartın Sebzeleri iki palamut dilimi arasına yerleştirin Roka ve patates cipsi ile servis yapın Afiyet olsun |
|