Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, pay

Cevizli Pay

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Pay





35 bardak un
2 su bardağı pudra şekeri
300 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tarçın

İç malzeme:
10 yumurta
250 gr glikoz
15 su bardağı esmer şeker
25 kahve fincanı tereyağı
Yarım su bardağı su
4 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Cevizli pay:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri mikserle veya çırpma teliyle karıştırarak hamuru hazırlayın Hafif yağlanmış tart kalıbına hamuru açarak yerleştirin

İç malzemeyi hazırlamak için yumurtaları çırpıp bir tencereye alın Esmer şeker, glikoz, tereyağı, su ve ince çekilmiş ceviz içini ilave edip iyice karıştırın Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak ısıtın

Hazırladığınız iç malzemeyi tartın üzerine yayın Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin Dilimleyerek servis yapın

Şefin Yorumu :
Cevizli payı dilediğiniz bir sos eşliğinde servis yapabilirsiniz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.