![]() |
Cevizli Pay
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
3.5 bardak un 2 su bardağı pudra şekeri 300 gr margarin 2 yumurta 1 su bardağı toz fındık 1 tatlı kaşığı tarçın İç malzeme: 10 yumurta 250 gr glikoz 1.5 su bardağı esmer şeker 2.5 kahve fincanı tereyağı Yarım su bardağı su 4 su bardağı çekilmiş ceviz içi Cevizli pay: Hamur için gerekli tüm malzemeleri mikserle veya çırpma teliyle karıştırarak hamuru hazırlayın. Hafif yağlanmış tart kalıbına hamuru açarak yerleştirin. İç malzemeyi hazırlamak için yumurtaları çırpıp bir tencereye alın. Esmer şeker, glikoz, tereyağı, su ve ince çekilmiş ceviz içini ilave edip iyice karıştırın. Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak ısıtın. Hazırladığınız iç malzemeyi tartın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Şefin Yorumu : Cevizli payı dilediğiniz bir sos eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.