Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tahinli, turta

Tahinli Turta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Turta





250 gr margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
35 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı tahin
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
3 çorba kaşığı pudraşeker

Tahinli turta:
Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayıp ortasını havuz gibi açın Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parçayı ayırıp derin dondurucuda bekletin 26 cm çapında bir tart kalıbını yağlayın Kalan hamuru unlanmış zemine alıp merdaneyle kalıp büyüklüğünde açın Yağlanmış kalıba alıp elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin

Bir kapta tahin, şeker ve cevizi karıştırıp hamurun üzerine yayın Derin dondurucudaki hamuru tahinli karışımın üzerine rendeleyin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine pudraşeker serpin ve servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.