Elmalı Turta-1 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Turta-1Malzemesi: Hamuru için: yarım paket margarin yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı tozşeker 1 paket vanilya 1 tutam tuz 1 yumurta 3,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu İç malzemesi için: 1,5 kg elma 1 çorba kaşığı su 1 su bardağı tozşeker yarım çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru üzüm 1 Yağlar bir kaba alınıp mikserle en yüksek ayarda 4-5 dakika çırpılır Azar azar 1 su bardağı tozşeker, vanilya, 1 tutam tuz, yumurta ilave edilir Un ve kabartma tozu eleyerek ilave edilip mikserle kısık ayarda karıştırarak bir hamur elde edilir Hamur biraz topak topak olabilir 2 Elmalar soyulup, minik minik parçalara doğranır ve 1 çorba kaşığı su, tozşeker ve tarçınla tavada 5-8 dakika pişirilir Üzerlerine kuru üzümlerde ilave edilip, soğmaya bırakın 3 Hamurun yarısı yağlanmış, kelepçeli kek kalıbına yayın Kenarları 1 cm yüksekliğinde yapın Elmalı harçı hamurun üzerine yayın ve kalan hamurları pütürlü pütürlü elmalrın üzerine serpin Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin Soğunca üzerine pudra şekeri serpin |
|