![]() |
Elmalı Turta-1
Malzemesi:
Hamuru için: yarım paket margarin yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı tozşeker 1 paket vanilya 1 tutam tuz 1 yumurta 3,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu İç malzemesi için: 1,5 kg elma 1 çorba kaşığı su 1 su bardağı tozşeker yarım çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru üzüm 1. Yağlar bir kaba alınıp mikserle en yüksek ayarda 4-5 dakika çırpılır. Azar azar 1 su bardağı tozşeker, vanilya, 1 tutam tuz, yumurta ilave edilir. Un ve kabartma tozu eleyerek ilave edilip mikserle kısık ayarda karıştırarak bir hamur elde edilir. Hamur biraz topak topak olabilir. 2. Elmalar soyulup, minik minik parçalara doğranır ve 1 çorba kaşığı su, tozşeker ve tarçınla tavada 5-8 dakika pişirilir. Üzerlerine kuru üzümlerde ilave edilip, soğmaya bırakın. 3. Hamurun yarısı yağlanmış, kelepçeli kek kalıbına yayın. Kenarları 1 cm yüksekliğinde yapın. Elmalı harçı hamurun üzerine yayın ve kalan hamurları pütürlü pütürlü elmalrın üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Soğunca üzerine pudra şekeri serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.