Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çanağında, krema, limonlu, milföy

Milföy Çanağında Limonlu Krema

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Çanağında Limonlu Krema





6 milföy hamuru
3 yemek kaşığı mısır nişastası
150 gr pudra şeker
3 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
185 ml limon suyu
150 ml portakal suyu
150 ml su
100 gr margarin
3 yumurta sarısı

üzeri için
Pudra şeker
Orman meyveleri

Milföy çanağında limonlu krema:
Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkartıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika oda ısısında bekletin Isıya dayanıklı kaselerin içine yağlı kağıt serip milföy hamurlarını kase şeklini alacak şekilde yerleştirin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Nişasta, şeker, rendelenmiş limon kabuğu, su, limon suyu ve portakal suyunu tencereye alıp karıştırın Orta ateşte pişirin Tencereyi ocaktan alarak margarini ekleyin ve eriyinceye kadar pişirin Yumurta sarılarını bir kasede çırpın ve karışıma ilave edin Tekrar orta ateşte iyice katılaşıncaya kadar pişirin Milföy çanaklarının içini limonlu krema ile doldurun Kenarlarına pudra şeker serpiştirip üzerini orman meyveleri ile süsleyin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.