![]() |
Pekmezli Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekmezli Kek![]() 2/3 su bardağı tam buğday unu 1 ![]() 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi ¼ tatlı kaşığı çekilmiş karanfil ¼ tatlı kaşığı yenibahar 1 ![]() Yarım su bardağı tereyağı Yarım su bardağı toz şeker 2 yumurta Yarım su bardağı pekmez Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi Pekmezli kek: Dikdörtgen ısıya dayanıklı fırın kabını yağlayıp, zeminine yağlı kağıt serin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kek yaparken özellikle yağ başta olmak üzere tüm katkı maddelerinin oda ısısında olmasına dikkat edin ![]() |
![]() |
![]() |
|