Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baton, kayısılı, kek

Kayısılı Baton Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Baton Kek





4 yumurta
15 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
25~3 su bardağı un
8 kayısı

Kayısılı baton kek:
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın Süt, yağ, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip 3 dakika daha çırpın
Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp 5 tanesini küp şeklinde doğrayın ve una buladıktan sonra kek hamuruna ekleyin Tahta kaşıkla karıştırın

Baton kek kalıbını yağlayıp karışımı kalıba aktarın Kalan kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın ve hamurun üzerine dizin 180 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirin Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.