Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, mereng, muzlu

Muzlu Ve Çilekli Mereng

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Ve Çilekli Mereng





4 yumurtanın akı
1 su bardağı tozşeker
Yarım çay kaşığı vanilya
1 su bardağı hindistancevizi
300 ml krema
1 muz
100 gr çilek
Mısır unu

Muzlu ve çilekli mereng:
Mereng için, yumurta aklarını mikserle katılaşana kadar çırpın şeker ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin 20x20 santimlik fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin

Üzerine mısır unu serpiştirip hazırladığınız karışımı tepsiye yayın Üzerine hindistancevizinin yarısını serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 2 dakika pişirin Fırından alıp soğutun

Başka bir yağlı kağıdın üzerine kalan hindistancevizini serpiştirip üzerine soğuttuğunuz merengi tepsiyi ters çevirerek aktarın

Kremayı mikserle katılaşana kadar çırpın Çırpılmış kremayı merengin üzerine yayın Kabuğunu soyduğunuz muzu merengin ortasına yerleştirin Çilekleri üzerine serpin Merengi yavaşça rulo şeklinde sarın Dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.