![]() |
Karides Turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karides Turşusu![]() 500 gr kabuksuz karides 1 dal maydanoz 1 kereviz sapı 1 soğan 2~3 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tane beyaz biber 1 dilimlenmiş limon Salamura için 1 çay bardağı limon suyu 1 çay bardağı elma sirkesi 4~5 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tane beyaz biber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 1 tatlı kaşığı hardal tohumu 1 tatlı kaşığı kereviz tohumu 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 tatlı kaşığı tuz 2~3 dilim limon Zeytinyağı 1 soğan Karides turşusu: Büyük bir tencereye bol su, dilimlenmiş soğan, iri doğranmış maydanoz, kereviz sapı, limon dilimleri ve baharatları alın ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuyan karidesleri büyük bir cam kasede salamura baharatları ve piyazlık doğranmış soğanla birlikte karıştırıp kavanoza aktarın ![]() ![]() ![]() Hazırladıktan 5-6 saat sonra tüketebileceğiniz gibi buzdolabında 1 gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|