Karides Turşusu |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karides Turşusu500 gr kabuksuz karides 1 dal maydanoz 1 kereviz sapı 1 soğan 2~3 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tane beyaz biber 1 dilimlenmiş limon Salamura için 1 çay bardağı limon suyu 1 çay bardağı elma sirkesi 4~5 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tane beyaz biber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 1 tatlı kaşığı hardal tohumu 1 tatlı kaşığı kereviz tohumu 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 tatlı kaşığı tuz 2~3 dilim limon Zeytinyağı 1 soğan Karides turşusu: Büyük bir tencereye bol su, dilimlenmiş soğan, iri doğranmış maydanoz, kereviz sapı, limon dilimleri ve baharatları alın 45 dakika kaynatın Daha sonra hazırladığınız sebze suyuna karidesleri ekleyin ve 10 dakika haşlayın Süzüp soğumaya bırakın Soğuyan karidesleri büyük bir cam kasede salamura baharatları ve piyazlık doğranmış soğanla birlikte karıştırıp kavanoza aktarın Başka bir kasede iyice karıştırdığınız limon suyu, sirke, tuz ve zeytinyağını kavanozdaki karideslerin üzerine ekleyin Salamuranın karideslerin üzerini örtmesine dikkat edip buzdolabında bekletin Hazırladıktan 5-6 saat sonra tüketebileceğiniz gibi buzdolabında 1 gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz |
|