![]() |
Yağlı Biber Turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yağlı Biber Turşusu![]() Kullanılan Malzemeler: 1- 3-4 kg yeşil ince sivri biber ![]() ![]() ![]() 2- 2 bardak sirke 3- 1 bardak sıvı yağ 4- bol sarımsak ince kıyılmış 5- yeterince tuz 6- kavanoz Hazırlık bir tencerede sirke ve yağ uz ile kaynatılır ![]() ![]() ![]() ince yeşil biberler yıkanıp sadece sapları kesilir ve kurulanır ![]() ![]() ![]() Tarifin Hazırlanışı sivri biberler yıkanır kurulandıktan sonra yağ ve sirke tuz ile bir tencerede kaynatılır ![]() ![]() ![]() kaynayan karışıma azar azar yeşil biberler eklenir ![]() ![]() ![]() sararınca delikli kepçe yardımı ile kaynayan karışımdan çıkarılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() daha sonra haşlanmış biberler sıkı sıkı kavanozlara doldurulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|