Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biber, turşusu, yağlı

Yağlı Biber Turşusu

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlı Biber Turşusu




Kullanılan Malzemeler:
1- 3-4 kg yeşil ince sivri biber
2- 2 bardak sirke
3- 1 bardak sıvı yağ
4- bol sarımsak ince kıyılmış
5- yeterince tuz
6- kavanoz

Hazırlık
bir tencerede sirke ve yağ uz ile kaynatılır
ince yeşil biberler yıkanıp sadece sapları kesilir ve kurulanır

Tarifin Hazırlanışı
sivri biberler yıkanır kurulandıktan sonra yağ ve sirke tuz ile bir tencerede kaynatılır
kaynayan karışıma azar azar yeşil biberler eklenir
sararınca delikli kepçe yardımı ile kaynayan karışımdan çıkarılır bu işlem biberler bitinceye kadar tekrar edilir
daha sonra haşlanmış biberler sıkı sıkı kavanozlara doldurulur aralarına sarımsak eklenir kalan yağlı sirkeli su dan üzerine dökülür ve kavanozlar kapatılır15-20 gün sonra yemeğe hazırafiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.