Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayneb, warak

Warak Ayneb

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Warak Ayneb





150 gr kuzu kıyması
150 gr kalem kuzu pirzola
150 gr dolmalık kabak
25 gr limon tuzu
1 yemek kaşığı salça
15 salamura yaprak
Yarım soğan
1 dal nane
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
kara biber

Warak ayneb: *Kabakların içini çıkarın Soğanları incekıyın Salça ve kıyma ile karıştırarak dolma içini hazırlayıp, salamura yaprakların ve kabakların içine paylaştırın

*Tencereye bir sıra kuzu pirzola, bir sıra yaprak sarma ve bir sıra kabak dolmalarını yerleştirin

*Üzerine kimyon, yenibahar, limon tuzu, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edin Uygun boyda bir tabağı üzerine kapatın Kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin

*Yemeğiniz ılınınca üzerine taze nane ile tatlandırdığınız yoğurdu ekleyerek servis yapınWarak ayneb artık hazır, afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.