ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Warak Ayneb (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=240544)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 10:01 PM

Warak Ayneb
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

150 gr kuzu kıyması
150 gr kalem kuzu pirzola
150 gr dolmalık kabak
25 gr limon tuzu
1 yemek kaşığı salça
15 salamura yaprak
Yarım soğan
1 dal nane
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
kara biber

Warak ayneb: *Kabakların içini çıkarın. Soğanları incekıyın. Salça ve kıyma ile karıştırarak dolma içini hazırlayıp, salamura yaprakların ve kabakların içine paylaştırın.

*Tencereye bir sıra kuzu pirzola, bir sıra yaprak sarma ve bir sıra kabak dolmalarını yerleştirin.

*Üzerine kimyon, yenibahar, limon tuzu, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edin. Uygun boyda bir tabağı üzerine kapatın. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

*Yemeğiniz ılınınca üzerine taze nane ile tatlandırdığınız yoğurdu ekleyerek servis yapın.Warak ayneb artık hazır, afiyet olsun.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.