![]() |
Warak Ayneb
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
150 gr kuzu kıyması 150 gr kalem kuzu pirzola 150 gr dolmalık kabak 25 gr limon tuzu 1 yemek kaşığı salça 15 salamura yaprak Yarım soğan 1 dal nane 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı yenibahar Tuz kara biber Warak ayneb: *Kabakların içini çıkarın. Soğanları incekıyın. Salça ve kıyma ile karıştırarak dolma içini hazırlayıp, salamura yaprakların ve kabakların içine paylaştırın. *Tencereye bir sıra kuzu pirzola, bir sıra yaprak sarma ve bir sıra kabak dolmalarını yerleştirin. *Üzerine kimyon, yenibahar, limon tuzu, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edin. Uygun boyda bir tabağı üzerine kapatın. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. *Yemeğiniz ılınınca üzerine taze nane ile tatlandırdığınız yoğurdu ekleyerek servis yapın.Warak ayneb artık hazır, afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.