Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
portakalli, sosu

Portakalli Et Sosu

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakalli Et Sosu



Portakallı Et sosu

Portakallı Et sosu Tarifi - Portakallı Et sosu Nasıl Yapılır - Portakallı Et sosu Malzemeleri



Portakallı Et sosu

Malzemeler
100 gr sirke
100 gr zeytinyağı
100 gr portakal suyu
1 kahve kaşığı hardal
1 kahve kaşığı ketçap
1 kahve kaşığı pul biber
1 kahve kaşığı kekik

Yukarıdaki malzemeyi karıştırarak bir marinat yapın Etleri harmanlayıp 18 - 24 saat süreyle buzdolabında bırakın Olduğu gibi ızgarada yahut yağsız pişirin ve piştikten sonra tuzunu ayarlayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Portakalli Et Sosu

Eski 07-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakalli Et Sosu



18-24 saat eti sosta bekletmek için çok uzun bir süre gibi geldi bana Bence eti (ki mutlaka yağsız dana eti olması lazım,yoksa koyun eti vb etler ızgarada yağ yaktığı için sosu berbat ederler) önce kasapta sinirlerini aldırıp sonra da mutfakta sosa batırmadan önce kalın şiş veya benzer birşeyle bolca delmeliyiz ki sos etin içine işlesin Ben etin sosta bekleme süresinin 10-12 saatte yeterli olacağını düşünüyorum, yani akşamdan hazırla ertesi gün öğleye veya akşamüstüne sos içine işlemiş olur
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.