ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Portakalli Et Sosu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=240506)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 10:02 PM

Portakalli Et Sosu
 
Portakallı Et sosu

Portakallı Et sosu Tarifi - Portakallı Et sosu Nasıl Yapılır - Portakallı Et sosu Malzemeleri



Portakallı Et sosu

Malzemeler
100 gr sirke
100 gr zeytinyağı
100 gr portakal suyu
1 kahve kaşığı hardal
1 kahve kaşığı ketçap
1 kahve kaşığı pul biber
1 kahve kaşığı kekik.

Yukarıdaki malzemeyi karıştırarak bir marinat yapın. Etleri harmanlayıp 18 - 24 saat süreyle buzdolabında bırakın. Olduğu gibi ızgarada yahut yağsız pişirin ve piştikten sonra tuzunu ayarlayın.

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 10:02 PM

Portakalli Et Sosu
 
18-24 saat eti sosta bekletmek için çok uzun bir süre gibi geldi bana... Bence eti (ki mutlaka yağsız dana eti olması lazım,yoksa koyun eti vb etler ızgarada yağ yaktığı için sosu berbat ederler) önce kasapta sinirlerini aldırıp sonra da mutfakta sosa batırmadan önce kalın şiş veya benzer birşeyle bolca delmeliyiz ki sos etin içine işlesin... Ben etin sosta bekleme süresinin 10-12 saatte yeterli olacağını düşünüyorum, yani akşamdan hazırla ertesi gün öğleye veya akşamüstüne sos içine işlemiş olur...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.