Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlaması, keler, tahiti

Keler Haşlaması (Tahiti)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keler Haşlaması (Tahiti)



Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 kilo keler balığı,
3 limonun suyu,
rendelenmiş küçük bir baş soğan,
1/2 bardak zeytinyağı,
1 olgun iri domates,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 dolmalık kırmızı biber,
yeteri kadar tuz

Yapımı: Balıkçılarda dilim dilim kesilmiş olarak satılmakta olan keleri iyice yıkadıktan sonra tuzlayıp bir kenara bırakın, suyu süzülsün
Balığın suyu süzülünce bunu bir kaba koyun Üstüne iki limonun suyuyla 1/2 bardak zeytinyağı ve bir fincan su dökün ve kabı orta ısılı bir ateşe oturtun Kabın kapağını da örttükten sonra balığı 10-15 dakika pişirin Sonra ateşten indirin Servis tabağına yerleştirip soğumaya bırakın
Beri yanda domatesi sıkıp suyunu alın Bunun içine kekiği, rendelenmiş soğanı, ince ince kıyılmış biberi, 1 limonun suyunu katın Ve iyice karıştırdıktan sonra soğumuş olan balığın üstüne döküp servis yapın, isteyenler servis tabağının çevresini ve balıkların üstünü limon dllimleriyle süsleyebilirler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.