ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Keler Haşlaması (Tahiti) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=240466)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:51 PM

Keler Haşlaması (Tahiti)
 
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 kilo keler balığı,
3 limonun suyu,
rendelenmiş küçük bir baş soğan,
1/2 bardak zeytinyağı,
1 olgun iri domates,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 dolmalık kırmızı biber,
yeteri kadar tuz.

Yapımı: Balıkçılarda dilim dilim kesilmiş olarak satılmakta olan keleri iyice yıkadıktan sonra tuzlayıp bir kenara bırakın, suyu süzülsün.
Balığın suyu süzülünce bunu bir kaba koyun. Üstüne iki limonun suyuyla 1/2 bardak zeytinyağı ve bir fincan su dökün ve kabı orta ısılı bir ateşe oturtun. Kabın kapağını da örttükten sonra balığı 10-15 dakika pişirin. Sonra ateşten indirin. Servis tabağına yerleştirip soğumaya bırakın.
Beri yanda domatesi sıkıp suyunu alın. Bunun içine kekiği, rendelenmiş soğanı, ince ince kıyılmış biberi, 1 limonun suyunu katın Ve iyice karıştırdıktan sonra soğumuş olan balığın üstüne döküp servis yapın, isteyenler servis tabağının çevresini ve balıkların üstünü limon dllimleriyle süsleyebilirler.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.