![]() |
Keler Haşlaması (Tahiti)
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 kilo keler balığı, 3 limonun suyu, rendelenmiş küçük bir baş soğan, 1/2 bardak zeytinyağı, 1 olgun iri domates, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 dolmalık kırmızı biber, yeteri kadar tuz. Yapımı: Balıkçılarda dilim dilim kesilmiş olarak satılmakta olan keleri iyice yıkadıktan sonra tuzlayıp bir kenara bırakın, suyu süzülsün. Balığın suyu süzülünce bunu bir kaba koyun. Üstüne iki limonun suyuyla 1/2 bardak zeytinyağı ve bir fincan su dökün ve kabı orta ısılı bir ateşe oturtun. Kabın kapağını da örttükten sonra balığı 10-15 dakika pişirin. Sonra ateşten indirin. Servis tabağına yerleştirip soğumaya bırakın. Beri yanda domatesi sıkıp suyunu alın. Bunun içine kekiği, rendelenmiş soğanı, ince ince kıyılmış biberi, 1 limonun suyunu katın Ve iyice karıştırdıktan sonra soğumuş olan balığın üstüne döküp servis yapın, isteyenler servis tabağının çevresini ve balıkların üstünü limon dllimleriyle süsleyebilirler. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.