Fas Usulü Kayısılı Tavuk |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fas Usulü Kayısılı Tavuk4 tavuk budu 6 soğan 5 domates Bir tutam safran 3 çorba kaşığı sıcak su 10 kuru kayısı 2 çorba kaşığı bal 2 çay kaşığı toz tarçın 5~6 dal maydanoz 1 çay kaşığı toz zencefil 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz karabiber Fas usulü kayısılı tavuk: Soğanları temizleyin 3 soğanı ince dilimler halinde kesin Diğer soğanları küp şeklinde doğrayın Kuru kayısıları zar şeklide kesin Maydanozları temizleyip kıyın Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın Derin bir kasede küp şeklinde kesilmiş soğanlar, 3 çorba kaşığı suda eritilmiş safran, zar şeklinde kesilmiş kuru kayısılar, bal, tarçın, zencefil, kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın Derin bir güvecin tabanına tavuk butlarını yerleştirin Sırasıyla dilimlenmiş soğanlar, domatesler ve baharatlı karışımı kat kat yerleştirin Güvecin kapağını kapatıp önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 90 dakika pişirin Servis tabağına alıp sıcak servis yapın |
|