![]() |
Fas Usulü Kayısılı Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fas Usulü Kayısılı Tavuk![]() 4 tavuk budu 6 soğan 5 domates Bir tutam safran 3 çorba kaşığı sıcak su 10 kuru kayısı 2 çorba kaşığı bal 2 çay kaşığı toz tarçın 5~6 dal maydanoz 1 çay kaşığı toz zencefil 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz karabiber Fas usulü kayısılı tavuk: Soğanları temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derin bir kasede küp şeklinde kesilmiş soğanlar, 3 çorba kaşığı suda eritilmiş safran, zar şeklinde kesilmiş kuru kayısılar, bal, tarçın, zencefil, kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın ![]() Derin bir güvecin tabanına tavuk butlarını yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|