ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fas Usulü Kayısılı Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=240425)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:58 PM

Fas Usulü Kayısılı Tavuk
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

4 tavuk budu
6 soğan
5 domates
Bir tutam safran
3 çorba kaşığı sıcak su
10 kuru kayısı
2 çorba kaşığı bal
2 çay kaşığı toz tarçın
5~6 dal maydanoz
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
karabiber

Fas usulü kayısılı tavuk:
Soğanları temizleyin. 3 soğanı ince dilimler halinde kesin. Diğer soğanları küp şeklinde doğrayın. Kuru kayısıları zar şeklide kesin. Maydanozları temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.

Derin bir kasede küp şeklinde kesilmiş soğanlar, 3 çorba kaşığı suda eritilmiş safran, zar şeklinde kesilmiş kuru kayısılar, bal, tarçın, zencefil, kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Derin bir güvecin tabanına tavuk butlarını yerleştirin. Sırasıyla dilimlenmiş soğanlar, domatesler ve baharatlı karışımı kat kat yerleştirin. Güvecin kapağını kapatıp önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 90 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.