Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
göründü, kara

Kara Göründü!

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kara Göründü!

Sözcükler ve Anlamlar Üzerine/Rengin Bingöl

Yaşamla sözcükler dünyasının ilk kesişme noktasında karşıma çıkan sözcük kapıAçıl susam açıl diyebileceğimiz bir kapının varolmadığının farkındalığından belki de

Oysa yaşam,masal dünyasının gerçek dışılığının yanında,kapılarla dolu bir geçişHatta kimi zaman kapıları bile olmayan dört duvarları zorlamaya çalıştığımız bir geçiş

Kimileri düşünce kapılarını zorluyor;kimileri de kale duvarlarını

Yazının büyüsü ,çekiciliği buradayım diyen meydan okumasında saklı

En masumca yazılan bir sözcük bile ,görünen/görünmeyen ya da yitip gitmekte olan bir dünyaya meydan okuyorÇünkü birgün yokolacağının bilincinde,buradayım,burada olacağım diyen bir başkaldırının sesi kalır yazıda
Her kalem,her yazı birbirinin eşiti olamaz;kimi yazılar korunabilirken,kimileri toprak altında çürüyüp giderler

Ve çoğu zaman ,yazıyla yaşamı,yaşamla yazıyı buluşturan bir kesişme anını açıklamak zordur
Aynı düzlem üzerindeki paralel doğrular birbirleriyle kesişmezlerAynı düzlem üzerindeki paralel olmayan doğrular ise mutlaka bir noktada kesişirler
Uzayda ise paralel olmayan doğruların kesişme zorunlulukları yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla

Kara Göründü!

Eski 07-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kara Göründü!

maialmila Nickli Üyeden Alıntı

Uzayda ise paralel olmayan doğruların kesişme zorunlulukları yoktur

Ne Kitap ne Kara ilgi alanıma nüfuz etmedi maalesefAma bu cümle harika yaa

Alıntı Yaparak Cevapla

Kara Göründü!

Eski 07-16-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Kara Göründü!

)AdanusDevamı da var
*
Seninle benim aramda herhangi bir sözleşme metni yokNe seni bağlayan,ne beni bağlayan maddeler yokAma bizi bir araya getiren açıklanamaz bir şey varvar olmalı ki,ikimiz de yol alıyoruz!

Hiçbir sözleşmenin sözün yüreğime düşüşü kadar etkili olmadığını biliyorum;yaşadımHerhangi bir sözleşmeyi feshedip yok sayabilirsin kağıt üzerinde;ama yürekte yazılı olan silinmez;silinemez

Ben kendime inanarak yazdım;yazarak inandımYüreğime sözün büyüsü düştü;şimdi bir kapının görünmezliğinde ilerliyorsun
Ah!Neler diyorum ben?

Gözün göremediğini ruh yakalar;ruhun dokunamadığına da göz ulaşırAncak gözün ve ruhun aklın labirebtlerinde çözülemediği yerde,insanca olan herşet,sahildeki çakıl taşları gibi ,dalgaların önünde durur
Orada;dalgaların önünde öylece durur

Kalemin itkisiyle,sözcüklerle oynuyorum:
Oynadım;kuşatılmışlıklarımı yıktım;kapılar,gedikler açtım kendime
Beni var eden et ve kemikse de,bunu koruyamamÖleceğim sonundaAma beni var edebilecek olan us ve yürekse,uçabilirim kuşlar gibi sözcüklerin kanatlarında

Yazının büyüsü içinde,yazdığım da sensin!Sana yazıyorumSadece sanaSana sesleniyorum;sana anlatıyorum;bendeki her şeyi kendimle kurarken ,yazarken aslında seni kuruyorum;seni olduruyorumHer şeyi seninle buluşturuyorum;seninle kesiştiriyorum

Anla artık!İki ucundayız bu kalemin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com