Kara Göründü! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Göründü!Sözcükler ve Anlamlar Üzerine/Rengin Bingöl ![]() Yaşamla sözcükler dünyasının ilk kesişme noktasında karşıma çıkan sözcük kapı ![]() Açıl susam açıl diyebileceğimiz bir kapının varolmadığının farkındalığından belki de![]() ![]() Oysa yaşam,masal dünyasının gerçek dışılığının yanında,kapılarla dolu bir geçiş Hatta kimi zaman kapıları bile olmayan dört duvarları zorlamaya çalıştığımız bir geçiş![]() Kimileri düşünce kapılarını zorluyor;kimileri de kale duvarlarını ![]() ![]() Yazının büyüsü ,çekiciliği buradayım diyen meydan okumasında saklı ![]() En masumca yazılan bir sözcük bile ,görünen/görünmeyen ya da yitip gitmekte olan bir dünyaya meydan okuyor Çünkü birgün yokolacağının bilincinde,buradayım,burada olacağım diyen bir başkaldırının sesi kalır yazıda![]() ![]() Her kalem,her yazı birbirinin eşiti olamaz;kimi yazılar korunabilirken,kimileri toprak altında çürüyüp giderler ![]() Ve çoğu zaman ,yazıyla yaşamı,yaşamla yazıyı buluşturan bir kesişme anını açıklamak zordur ![]() Aynı düzlem üzerindeki paralel doğrular birbirleriyle kesişmezler Aynı düzlem üzerindeki paralel olmayan doğrular ise mutlaka bir noktada kesişirler![]() Uzayda ise paralel olmayan doğruların kesişme zorunlulukları yoktur ![]() ![]() ![]()
|
|
Kara Göründü! |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Göründü!maialmila Nickli Üyeden Alıntı Uzayda ise paralel olmayan doğruların kesişme zorunlulukları yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Ne Kitap ne Kara ilgi alanıma nüfuz etmedi maalesef Ama bu cümle harika yaa
|
|
Kara Göründü! |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Göründü!)Adanus ![]() Devamı da var* Seninle benim aramda herhangi bir sözleşme metni yok Ne seni bağlayan,ne beni bağlayan maddeler yok Ama bizi bir araya getiren açıklanamaz bir şey var![]() var olmalı ki,ikimiz de yol alıyoruz!Hiçbir sözleşmenin sözün yüreğime düşüşü kadar etkili olmadığını biliyorum;yaşadım Herhangi bir sözleşmeyi feshedip yok sayabilirsin kağıt üzerinde;ama yürekte yazılı olan silinmez;silinemez![]() Ben kendime inanarak yazdım;yazarak inandım Yüreğime sözün büyüsü düştü;şimdi bir kapının görünmezliğinde ilerliyorsun![]() Ah!Neler diyorum ben? Gözün göremediğini ruh yakalar;ruhun dokunamadığına da göz ulaşır Ancak gözün ve ruhun aklın labirebtlerinde çözülemediği yerde,insanca olan herşet,sahildeki çakıl taşları gibi ,dalgaların önünde durur![]() Orada;dalgaların önünde öylece durur ![]() ![]() Kalemin itkisiyle,sözcüklerle oynuyorum: Oynadım;kuşatılmışlıklarımı yıktım;kapılar,gedikler açtım kendime ![]() ![]() Beni var eden et ve kemikse de,bunu koruyamam Öleceğim sonunda Ama beni var edebilecek olan us ve yürekse,uçabilirim kuşlar gibi sözcüklerin kanatlarında![]() ![]() Yazının büyüsü içinde,yazdığım da sensin!Sana yazıyorum Sadece sana Sana sesleniyorum;sana anlatıyorum;bendeki her şeyi kendimle kurarken ,yazarken aslında seni kuruyorum;seni olduruyorum Her şeyi seninle buluşturuyorum;seninle kesiştiriyorum![]() ![]() Anla artık!İki ucundayız bu kalemin ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|