![]() |
Bir Söz Vermişti Giderken! |
![]() |
![]() |
#1 |
suskun
|
![]() Bir Söz Vermişti Giderken!Bir söz vermişti giderken; dönmeyecekti ![]() Yokluğuna alışmışken, “Ben geldim” demeyecekti ![]() Başka sözleri de oldu tutamadığı; çok büyük ve çok imkansız; Asla başkasını sevmeyecekti! Belki de öylesine çıkıvermişti ağzından ![]() ![]() ![]() Söz vermesini istemedim hiç kimseden ![]() ![]() ![]() Kulum kölem olmamalıydı sevdiğim, Gidenle birlikte gitmiyordu sevdam! Bir kere severdi yürek; vazgeçmek, pes etmek nedir bilmeden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sohbeti çekilen sevdalardı aradığım; tükenmemeliydi sözcükler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pek çok konuda beceriksizdim ![]() ![]() Bir gece yarısı kapıdaydı sevdiğim; omuzları çökük, yüzü yere dönüktü ![]() ![]() ![]() ![]() Engellemeye kalkmak, sadece geciktirirdi ![]() Gerisi sessizlikti ve son kez sarılmamın engeliydi sevenime ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tekrar tekrar okudum sabaha kadar; nedense gülümsedim göz yaşlarım akarken ![]() ![]() ![]() Ne dönmeyeceğine, ne bir başkasını sevmeyeceğine inandım ![]() Ateşsiz hiçti pervane, etrafında dönmeli, kül olmalıydı er geç ![]() ![]() ![]() O, aşksız yaşayamayanlardı; yenilenemeyince yenilerini aradı ![]() Söz vermeden duramazdı ve tutamazdı nedense; bense, söz vermeyip tutanlardandım ![]() Ayrı dünyalardan değildik aslında; uçurumların kıyısından seslenmedik birbirimize; o ulaşılmaz sansa da, ulaşılmaz değildim hiç kimse için ![]() ![]() ![]() Göründüğünden daha basitti her şey; sevmiş ve tükenmiş; iki kelimeyle özetlenmiştik ![]() İhtiyacım olmayan pek çok söz verdi giderken ![]() ![]() ![]() Yokluğunu fırsat bildim; düşünmek, hissetmek, acı çekmek için ![]() ![]() ![]() Hasretin, o kadar korkunç olmadığını fark ettim ![]() Sevmek böyleydi işte; o gitti, biz bedelini ödedik ![]() Ne pişman, ne şikayetçi değildim ![]() Bir gün kapımdaydı yine; “döndüm” dedi telaşsız ![]() ![]() ![]() Gözlerindeki pişmanlık ele verdi yüreğini; artık, daha parlak bir ışığı vardı ![]() “Nasılsın” diye sorarken; ilgisi samimiydi ![]() Tıpkı cevabım gibi: “İyiyim” dedim gülümseyerek ![]() ![]() "Hala aynı adamı seviyorum; ama, bir söz vermişti
|