![]() |
Bir Söz Vermişti Giderken!
Bir söz vermişti giderken; dönmeyecekti.
Yokluğuna alışmışken, “Ben geldim” demeyecekti. Başka sözleri de oldu tutamadığı; çok büyük ve çok imkansız; Asla başkasını sevmeyecekti! Belki de öylesine çıkıvermişti ağzından... Söz vermesini istemedim hiç kimseden... Kulum kölem olmamalıydı sevdiğim, Gidenle birlikte gitmiyordu sevdam! Bir kere severdi yürek; vazgeçmek, pes etmek nedir bilmeden... Hiç aceleci değildi; duygularını, karşısındakini tartarken; oysa, tez canlıydı sevenim; tez de döndü sözünden... Sohbeti çekilen sevdalardı aradığım; tükenmemeliydi sözcükler... Sessizliği paylaşabilmek kadar önemliydi konuşmak... Gevezeydi sevenim; çok şey söyledi giderken... Pek çok konuda beceriksizdim. Isrardan hoşlanmadığımdan, ısrarcı da olmadım. Bir gece yarısı kapıdaydı sevdiğim; omuzları çökük, yüzü yere dönüktü. Yana çevirdi başını; “Hoşça kal!” dedi sadece; çıkarken, “Sakın gitme!” demedim; her halinden belliydi gitmesi gerektiği... Engellemeye kalkmak, sadece geciktirirdi. Gerisi sessizlikti ve son kez sarılmamın engeliydi sevenime... O gece, karanlığı örttüm üzerime; bir kağıda sıralanmıştı verdiği sözler, masanın üzerine bırakılmıştı giderken... Tekrar tekrar okudum sabaha kadar; nedense gülümsedim göz yaşlarım akarken... Ne dönmeyeceğine, ne bir başkasını sevmeyeceğine inandım. Ateşsiz hiçti pervane, etrafında dönmeli, kül olmalıydı er geç... O, aşksız yaşayamayanlardı; yenilenemeyince yenilerini aradı. Söz vermeden duramazdı ve tutamazdı nedense; bense, söz vermeyip tutanlardandım. Ayrı dünyalardan değildik aslında; uçurumların kıyısından seslenmedik birbirimize; o ulaşılmaz sansa da, ulaşılmaz değildim hiç kimse için... Göründüğünden daha basitti her şey; sevmiş ve tükenmiş; iki kelimeyle özetlenmiştik. İhtiyacım olmayan pek çok söz verdi giderken... Yokluğunu fırsat bildim; düşünmek, hissetmek, acı çekmek için... Hasretin, o kadar korkunç olmadığını fark ettim. Sevmek böyleydi işte; o gitti, biz bedelini ödedik. Ne pişman, ne şikayetçi değildim. Bir gün kapımdaydı yine; “döndüm” dedi telaşsız... Gözlerindeki pişmanlık ele verdi yüreğini; artık, daha parlak bir ışığı vardı. “Nasılsın” diye sorarken; ilgisi samimiydi. Tıpkı cevabım gibi: “İyiyim” dedim gülümseyerek.. "Hala aynı adamı seviyorum; ama, bir söz vermişti |