Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Şaşırtıcı / Ürpertici Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açılmısken, gir, hazır, içeri, ile, ilgili, konus, saniyeni, türkçe, ver

Hazır Türkçe İle İlgili Konus Açılmısken 5 Saniyeni Ver Gir İçeri

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hazır Türkçe İle İlgili Konus Açılmısken 5 Saniyeni Ver Gir İçeri

1)türkçede bulunan ve anlamları hale ve duruma cuk diye oturan sözcükleri kullanmak yerine saçma sapan orası burası kırpılmış ingilizce kökenli kelimeleri kullanmaktürkçenin güzelliğini bozmak

2)(bkz: g harfi yerine q kullanmak)

3)ingilizce terim veya sözcük kullandığında kimi embesillerin kendini , çağdaş, entellektüel ve kültürlü zannettikleri acınası durum

4)gafil insan davranışı

5)'bak ingilizce biliyorum' demenin en salak yolu

6)kızın biri diğer çocuğu dikizlerken arkadaşından duyduğum cümle türü şey
'kız geldim geleli 'to the point' yani iki laf etmedi' (odaklandığını anlatmaya çalışıyor aklınca)

7)ingilizceyi turkceyle kirletmekle aynı eylemdir hayır, kotu anlamda soylemiyorum bunu bir dilin içine başka bir dil girdiğinde, o dil kirlenir ya turkce konuşun ya ingilizce dunya da yarı turkçe, yarı ingilizce bir dil yok ne turkçeyi kirletin, ne ingilizceyi hatta önce turkce öğrenin, sonra ingilizce

8)oray egin olmaktir yeri geldiginde

9)"tamam" kelimesi yerine "okey" telaffuz etmek

10)bi adamın 5 yaşındaki çocuguna söyleyip, beni duruma uğratan şu cümle
" sen bunu intenşınıl(intentional) yapıyorsun ama"

11)(bkz: Bye bye Türkçe)
Yazarı:Oktay sinanoğludur

12 )iki üç kelime arasına bi ingilizce kelime sıkıştırarak cümle kurma biçimi kuran kişi kendisini karizma zanneder, lakin türkçemizin içine sıçmakla kalmaz karşısındakilere gizli bir "böööeh" çektirir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com