![]() |
Hazır Türkçe İle İlgili Konus Açılmısken 5 Saniyeni Ver Gir İçeri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazır Türkçe İle İlgili Konus Açılmısken 5 Saniyeni Ver Gir İçeri1)türkçede bulunan ve anlamları hale ve duruma cuk diye oturan sözcükleri kullanmak yerine saçma sapan orası burası kırpılmış ingilizce kökenli kelimeleri kullanmak ![]() ![]() 2)(bkz: g harfi yerine q kullanmak) 3)ingilizce terim veya sözcük kullandığında kimi embesillerin kendini , çağdaş, entellektüel ve kültürlü zannettikleri acınası durum ![]() 4)gafil insan davranışı ![]() 5)'bak ingilizce biliyorum' demenin en salak yolu ![]() 6)kızın biri diğer çocuğu dikizlerken arkadaşından duyduğum cümle türü şey ![]() 'kız geldim geleli 'to the point' yani ![]() ![]() ![]() 7)ingilizceyi turkceyle kirletmekle aynı eylemdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8)oray egin olmaktir yeri geldiginde 9)"tamam" kelimesi yerine "okey" telaffuz etmek ![]() 10)bi adamın 5 yaşındaki çocuguna söyleyip, beni duruma uğratan şu cümle ![]() " sen bunu intenşınıl(intentional) yapıyorsun ama" ![]() 11)(bkz: Bye bye Türkçe) Yazarı:Oktay sinanoğludur 12 )iki üç kelime arasına bi ingilizce kelime sıkıştırarak cümle kurma biçimi ![]() |
![]() |
![]() |
|