Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eskişehir, gezisi

Eskişehir Gezisi

Eski 07-20-2007   #1
Ergenekon

Eskişehir Gezisi

Yıllardan beri Eskişehir'e uğramamıştım Gözlerime, kulaklarıma inanamadım Bir “hoca” uğraşmış, arkasına iki Üniversitenin ve Açık Öğretimin talebelerini de alıp yoktan bir şehir meydana getirmiş İstanbul, Ankara, Adana ve hatta İzmir geride kalmış Trafiğe kapalı olan ve tramvayın geçtiği caddelerde yürürken kendinizi Zürih'in Bahnhofstrasse'sinde zannedersiniz Hele geceleri Restore edilen Odunpazarı Evleri'ni gezerken de Osmanlı'nın en şaaşalı devrine gidiyorsunuz Şehir, heykeller, temiz sokaklar, kanallar, düzgün binalar ile dolu Bir şekilde göçü ve gecekondu yapılmasını önlemişler
Çoğunluğu Tatar, Çerkez ve Balkan göçmeni olan ahali ve cıvıl cıvıl genç talebeler bütün bu güzelliklere çok yakışıyorlar Gece kulübünü hiç sevmem ama yayın yaptığımız 222 Doors adlı mekanın bir benzerinin İstanbul'da olduğunu hiç zannetmiyorum
Anlatmakla olmaz, mutlaka gidip görün

Eskişehir'de Hasan Polatkan caddesi var Eskişehir'e Ticaret Lisesi kurdurarak belki de bugünkü üniversitenin temelini atmıştı ve gencecik yaşında (46), kızının ilk mektebe başladığı sabah, idam edilmişti Şimdi ise adına liseler, barajlar, caddeler ve bulvarlar yapılmış
Ben Boğaziçi Üniversitesi'ni, en güzel olarak kabul ederdim Ama Hoca'nın yoktan var ettiği Anadolu Üniversitesi de müthiş bir yer Eski kum ocağını bu hale getiren Erşen'e helal olsun İlk senelerde talebeleri durmadan ağaç diktirmiş ve ona göre de not vermiş
Eskişehir'e giderseniz Has Kırım'da ille çibörek yeyin(doğrusu çibörek imiş, çiğbörek değil) ben 30 kadar çibörek yedim, Bir de Abdüseselam'da Balaban Kebabı muhakkak Bir Lüle taşı pipo aldım Sonunda dönüp dolaşıp geri geldim Ee rüyada görüp şehir anlatmak bu kadar olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-20-2007   #2
yosun_26

benim canım şehrim Eskişehirimi gerçekten çok güzel anlatmışsın ergenekon saol :))
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-20-2007   #3
virüs

aslında çiğbörek de doğrusu yanlışı diye bişey yokbölgesine göre insanların söyleyişi değişiyorama bütün tabelalarda da çiğbörek yazıyor
bi de 222den sonra duyduğuma göre bursa'da 224 açmışlarama işte 3 tane 2nin duruşu başka
çok güzel bir yazıydı teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-20-2007   #4
puslu

Çok güzel bir anlatım olmuş biz Eskişehir halkı olarak inkar edemeyiz gerçekten hocanın bu şehire verdiği emekleriAdı Eski fakat kendisi gerçekten yepyeni olmuştur 10 yıl içinde
profdrYılmaz Büyükerşen'e Teşekkürü borç biliriz il halkı olarak

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-20-2007   #5
bukettt

ewt çok değiştiüniverste şehri dioşarteşekkürler ergenekon güzel paylaşımdı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com