![]() |
Eskişehir Gezisi
Yıllardan beri Eskişehir'e uğramamıştım. Gözlerime, kulaklarıma inanamadım. Bir “hoca” uğraşmış, arkasına iki Üniversitenin ve Açık Öğretimin talebelerini de alıp yoktan bir şehir meydana getirmiş. İstanbul, Ankara, Adana ve hatta İzmir geride kalmış. Trafiğe kapalı olan ve tramvayın geçtiği caddelerde yürürken kendinizi Zürih'in Bahnhofstrasse'sinde zannedersiniz. Hele geceleri. Restore edilen Odunpazarı Evleri'ni gezerken de Osmanlı'nın en şaaşalı devrine gidiyorsunuz. Şehir, heykeller, temiz sokaklar, kanallar, düzgün binalar ile dolu. Bir şekilde göçü ve gecekondu yapılmasını önlemişler.
Çoğunluğu Tatar, Çerkez ve Balkan göçmeni olan ahali ve cıvıl cıvıl genç talebeler bütün bu güzelliklere çok yakışıyorlar. Gece kulübünü hiç sevmem ama yayın yaptığımız 222 Doors adlı mekanın bir benzerinin İstanbul'da olduğunu hiç zannetmiyorum.. Anlatmakla olmaz, mutlaka gidip görün. Eskişehir'de Hasan Polatkan caddesi var. Eskişehir'e Ticaret Lisesi kurdurarak belki de bugünkü üniversitenin temelini atmıştı ve gencecik yaşında (46), kızının ilk mektebe başladığı sabah, idam edilmişti. Şimdi ise adına liseler, barajlar, caddeler ve bulvarlar yapılmış. Ben Boğaziçi Üniversitesi'ni, en güzel olarak kabul ederdim. Ama Hoca'nın yoktan var ettiği Anadolu Üniversitesi de müthiş bir yer. Eski kum ocağını bu hale getiren Erşen'e helal olsun. İlk senelerde talebeleri durmadan ağaç diktirmiş ve ona göre de not vermiş. Eskişehir'e giderseniz Has Kırım'da ille çibörek yeyin.(doğrusu çibörek imiş, çiğbörek değil) ben 30 kadar çibörek yedim, Bir de Abdüseselam'da Balaban Kebabı muhakkak. Bir Lüle taşı pipo aldım. Sonunda dönüp dolaşıp geri geldim. Ee rüyada görüp şehir anlatmak bu kadar olur. |
benim canım şehrim Eskişehirimi gerçekten çok güzel anlatmışsın ergenekon saol :))
|
aslında çiğbörek de doğrusu yanlışı diye bişey yok.bölgesine göre insanların söyleyişi değişiyor.ama bütün tabelalarda da çiğbörek yazıyor.
bi de 222den sonra duyduğuma göre bursa'da 224 açmışlar.ama işte 3 tane 2nin duruşu başka. çok güzel bir yazıydı teşekkürler. |
Çok güzel bir anlatım olmuş.. biz Eskişehir halkı olarak inkar edemeyiz gerçekten hocanın bu şehire verdiği emekleri..Adı Eski fakat kendisi gerçekten yepyeni olmuştur 10 yıl içinde...
prof.dr.Yılmaz Büyükerşen'e Teşekkürü borç biliriz il halkı olarak.. |
ewt çok değişti.üniverste şehri dioşar..teşekkürler ergenekon güzel paylaşımdı
|