![]() |
Her Gün Okuyun (Anlamlı) |
![]() |
![]() |
#1 |
Gözyaşı
|
![]() Her Gün Okuyun (Anlamlı)Birine sevginizin tümünü sunmak, Asla sizi de ayni sekilde seveceginin garantisi degildir ![]() Sevgiye karsilik beklemeyin; Sadece sevginin karsidakinin kalbinde büyümesini bekleyin; fakat olmazsa da, sizin kalbinizde büyüdügüne emin olun ![]() Birine çarpilmak için bir an yeterlidir, birinden hoslanmak bir saat, ve birini sevmek içinde bir gün yeterlidir, ama birini unutmak ise bir ömür sürer ![]() Görünüse aldanmayin; kandirici olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle zamanlar vardir ki, bazen birini öylesine çok özlersiniz ki, onu hayallerinizden çikarip, gerçek hayatta kucaklamak istersiniz ![]() ![]() Sizi tatli kilacak kadar yeterli mutlulugunuz olsun, güçlü kilacak kadar aci deneyiminiz, insan kilacak kadar üzüntünüz, ve sizi mutlu kilmaya yetecek kadar umudunuz olsun ![]() Daima kendinizi baskalarinin ayakkabilarina koyun ![]() ![]() En mutlu kisiler, herseyin en iyisine sahip olanlar degildir, onlar karsilarina çikan herseyin degerini en iyi bilenlerdir ![]() Mutluluk, aglayanlar, incinenler, arastirma yapanlar, ve çabalayanlar için vardir, çünkü böyle insanlar hayatlarina giren her insanin önemini takdir edenlerdir ![]() Ask bir gülücük ile baslar, bir öpücük ile gelisir, ve bir gözyasi ile son bulur ![]() En parlak gelecek, unutulmus bir geçmisin üstünde yükselir, geçmisinizdeki kalp kirikliklarini ve hatalari silmezseniz hayatin içinde ilerleme sansiniz olmaz ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gözyaşı
|
![]() Severek Ayrılmak Severek ayrılmak, tel örgüye takılarak pantolonunu yırtmaktır ![]() Severek ayrılmak, ulaşılmaz aşkların tartışılmaz üstünlüğüdür ![]() Severek ayrılmak, "Sen benim erişilmezim, vazgeçilmezim, unutulmazımsın" diyenlerin dayandıkları bir payandadır ![]() Severek ayrılmak, ulaşılmaz yıldızların parlaklığının daha parlak, yakamozların daha parıltılı, martı çığlıklarının gitar mırıltısı olduğunu sanmak ve dalgaların kumsalı öptüğü yerdeki doğal büyünün tarifsiz kederine, derin acısına kapılmaktır Severek ayrılmak, erişilmezin yürekteki sancısı, yalnızlığın dinmeyen acısıdır ![]() Severek ayrılmak, bir kabukta iki badem içinin dış etkenler karşısında kabuklarından çıkması ve bir daha kabuklarına dönmemesidir ![]() Severek ayrılmak, bir zamanlar taptığınız birinin yabancısı olmak, gözlerinizde acısını görmek, yüreğinizde sancısını duymaktır ![]() Severek ayrılmak, elele bir çift gördüğünüzde, ayrılıkla biten bir film izlediğinizde yüreğinizde duyduğunuz derin sızıdır ![]() Severek ayrılmak, yıllar sonra,"öyle değil, şöyle davransaydım sonuç daha değişik olurdu"nun muhasebesini yapmaktır ![]() Severek ayrılmak, dua çiçeklerini ağlatmak, gökkuşağının canlı renklerini soldurmaktır ![]() Severek ayrılmak, bir başkasıyla asla derken, sevdiğinizi bir başkasıyla gördüğünüzde, bu kadarı da fazla demektir ![]() Severek ayrılmak, yeryüzündeki bütün yolların denize çıkmadığını, bütün nehirlerin ummanına akmadığını öğrenmektir ![]() Severek ayrılmak, içinde derin bir hüzün, kumsalda yürürken uzun uzun, bir sarhoşun kafasında geçmişteki sancıların bilançosunu hesaplarken bu med ve cezir bileşkesinin kimyasını bir simyacı gibi düşünmektir ![]() Severek ayrılmak, önünü görmeden hep geriye bakmaktır ![]() Severek ayrılmak, istasyonda oturup, giden trenin dönmeyeceğini bile bile dönmesini beklemektir ![]() Severek ayrılmak, zaman zaman duyduğu kalbindeki sancının ezikliğinin başka, vuruşlarının bambaşka olduğunu anlamaktır ![]() Severek ayrılmak,"Bir dönüp baktım ki geçmiş seneler, içimde birikmiş neler neler olmuş kördüğüm, aynadaki gözlerimde gördüğüm, hala senin için yanmakta ve ağlamaktayım," demektir ![]() Severek ayrılmak, boş bir şişe içinde başarı kutlamaktır ![]() Severek ayrılmak, en yaşlı totemi bu gece yaşantımdan çıkaracağım derken, tapınağa her zamankinden daha çok gitmektir ![]() Severek ayrılmak, milyonların yaşadığı bu kentte, yamaçtan inen huzursuz akşamların koynunda yalnızlığını paylaşacak bir dost bulamamak, caddeden geçen araçların motor gürültüsüyle sabahlamak, yeni bir güne başlarken, bir gün döneceksin diye kaç yıl aç ve muhtaç kaldım sevgiye demektir ![]() Severek ayrılmak, yeryüzündeki bütün nehirlerin sevgidenizine akmasıyla ve sevgi denizinin ummanına kavuşmasıyla son bulacaktır ![]() ![]() "Ben kumsalına geldiğim zaman, Sen deniz olursun, ben umman!" |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gözyaşı
|
![]() Ağladım Hüzün yıldızları parlıyor bugün gökyüzünde, Bu gece yine için için yanıyorum, Oturmuş seni düşünüp ağlıyorum, Seni, gidişini, sevişini, herşeyini ![]() ![]() ![]() Unutamıyor işte seni şu yaralı kalbim, Yaptıklarını hatırlayıp, pişman oluyor ![]() ![]() ![]() Seni düşünüyorum bu gece, karanlık gökyüzünde ![]() ![]() ![]() Simsiyah gökyüzünde parlayan yıldızları seyrediyorum, Onları sana benzetiyorum, Kararmış kalbimin bir kenarında yanan meşale misali ![]() ![]() ![]() Dedim ya, seni düşünüyorum bu gece, Beni sevdiğini, bana nasıl baktığını, bana nasıl güldüğünü, Ellerimi nasıl tuttuğunu, ellerini nasıl tuttuğumu, Büyüyen bir ateş gibi sevgimizin nasıl çoğaldığını Ve birgün ansızın bırakıp gidişini ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gözyaşı
|
![]() Öykü Hayata yenik baslamis kucucuk bir yuregin tesellisi yine kucucuk bir yurektir ![]() ……………………………………………………………………………………………… ![]() Bize o zamanlar ucsuz bucaksiz gorunen bizim evin yan tarafindaki tarlada deliler gibi kosuyoruz ![]() ![]() sevdigimiz ve yaparken en cok guldugumuz sey o zamanlar ![]() Emel,birden yalpalayarak yemyesil otlarin ustune yuvarlaniveriyor ![]() hemen yanina ![]() ![]() istiyor ![]() ![]() ![]() olmak,birgun ogretmen birgunse yazar olmak istiyorum o hep hayranlikla okudugum masallari yazan kisi olmak bir gun ![]() ![]() Hadi bana bir masal anlat o zaman diyor ![]() gorelim ![]() ![]() Basliyorum renkli renkli balonlarin ucuna taktigimiz,gokyuzunde ucusan hayaller masalina ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra yeminler ediyoruz ![]() dost kalacagimiza dair ![]() Cocuk kalplerimiz oyle kenetlenmis ki ![]() ![]() kaybetmenin boslugu O'nunla,O'nunsa yurt disinda yasayan babasinin yoklugu benimle dopdolu ![]() ![]() Her sabah gune Emel'le uyaniyorum,her gece Emel'le uykuya daliyorum ![]() ![]() ![]() soyluyoruz,piyesler yaziyoruz ve kendimiz oynuyoruz mahallenin cocuklarini toplayip karsimiza ![]() ![]() ediyoruz ![]() ![]() ![]() Yazlari sokak cocuklarindan pek bir farkimiz yok neredeyse sokakta uyuyacagiz ![]() ![]() beraberiz ![]() Ben cok basarili bir ogrenciyim ![]() ![]() sinifta olmasina ragmen O'na ders calistiriyorum ![]() sevmeye basliyor okulu ![]() ![]() Derken ilkokul bitiyor ![]() ![]() tasiniyoruz mahalleden ![]() ![]() Gorusmelerimiz seyreklesiyor ![]() ayri ![]() kendimize ![]() ![]() O hep edilen yeminler unutuluyor ![]() yuregimde cocukluk anilarimin bas kralicesi yani bas kahramaniysa,ben de O'nun cocuklugunun tacsiz kralicesiyim duslerinde ![]() ![]() Yillar birbirini kovaliyor ![]() ![]() vererek girmeye calistigi okula ilk siralarda girmeyi basariyorum ![]() yapiyor bilmiyorum o siralar ![]() ![]() kosuyorum ![]() hazirlaniyorum ![]() programina yerlesiyorum 1999 senesi ![]() Artik universiteliyim ![]() olmak ![]() baslamak ![]() icindeyim ![]() ![]() Orada kendime adi Yaren olsun dedigim bir dost buluyorum ![]() dostluktan aciliyor ![]() geliyor ![]() anlatmaya ![]() ![]() gorusmediniz,hic aramadiniz birbirinizi diyor ![]() ![]() mutlaka ![]() ![]() yildan sonra o kadar uzun saatler Emel'i dusunuyorum ![]() ![]() Ertesi gun ders donusu yorgun bir halde eve geliyorum ![]() dinlenecekken telefonum caliyor ![]() ![]() ![]() Sana bir sey soyleyecegim,diyor ![]() _Emel olmus kizim dun gece ![]() ![]() anlatmak istemedim ![]() ![]() Orada kalakaliyorum ![]() ![]() _Emel olmus…………… ![]() ![]() Cocuklugum olmus ![]() Bugun 23 Mart 2007 ![]() ![]() ![]() ![]() Ozur dilerim,seni yalniz biraktigim icin ![]() ihmal ettigim icin ![]() Ozur dilerim sozumu tutamadigim icin… Icimde koca bir pismanlik sensiz gecen oysa senle gecebilecek yedi koca seneye ![]() ![]() Bilseydim,buyuyunce her seyin bu kadar tatsiz olacagini ![]() ![]() dostluklarin boyle maskeli balo masalina donusecegini ![]() ![]() Hic yalniz birakir miydim seni… ![]() bilseydim ![]() ![]() ![]() kalp birbirine kenetlenmis ![]() ![]() Sen rahat uyu Emel'im,artik tum kalbimle biliyorum ki senden ote bir dost yok bana bu dunyada…… Sen rahat uyu,ben o renkli balonlarin ucuna taktigimiz hayallerin pesindeyim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gözyaşı
|
![]() Ermişin Birisine Sormuşlar Bir gün sormuşlar ermişlerden birine; "Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır?" "Bakın göstereyim" demiş ermiş ![]() Önce sevgiyi dilden gönüle indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofra hazırlamış ![]() ![]() Derken tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasındanda derviş kaşıkları denilen bir metre boyunda kaşıklar ![]() "Bu kaşıkların ucundan tutup öyle yiyeceksiniz" diye bir de şart koymuş ![]() "Peki" demişler ve içmeye teşebbüs etmişler ![]() ne? Kaşıklar uzun geldiğinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlar ağızlarına ![]() En sonunda bakmışlar beceremiyorlar, öylece aç kalkmışlar sofradan ![]() Bunun üzerine,"Şimdi ![]() ![]() ![]() "Sevgiyi gerçekten bilenleri çağıralım yemeğe ![]() ![]() çorbaya daldırıp, sonra karşısındaki kardeşine uzatarak içmişler çorbalarını ![]() sofradan ![]() İşte" demiş ermiş, "Kim ki hayat sofrasında yalnız kendini görür ve doymayı düşünürse o aç kalacaktır ![]() kardeşi tarafından doyurulacaktır ![]() ![]() pazarında alan değil, veren kazançlıdır her zaman ![]() |
![]() |
![]() |
|