Göbete... |
|
|
#1 |
|
yosun_26
|
Göbete...Tatarlar eski zamanlardan beri genelde tarım ve hayvancılıkla uğraştıkları için hayvansal ve tarımsal ürünleri tüketmeyi seviyorlar ![]() Sofralarında hep hamur ve et var Bir söz vardır ; Tatar hamursuz doymaz![]() Geleneklerine ve birbirlerine çok bağlı insanlar Eski gelenekleri yaşlılar yeni nesileöğreterek unutulmasına engel oluyorlar ![]() Bana göre Tatar mutfagının en zahmetli ve en leziz böreği Göbete ![]() Tatarlar özel günlerinde göbete yıyorlar "Kobete" olarak da geçiyor ismi İçine koyduğumuz malzemeler değişebiliyor Patatesli, pirinçli, işkembeli, tavuklu göbeteler olabilir Yanında muhakka hoşaf, ayran veya cacıkla yenir![]() ![]() Malzemeler: 1 5 kg unsu bir çorba kaşığı tuz yarım kilo kıyma normal büyüklükte üç soğan bir tatlı kaşığı karabiber pirinç yağ İç Hazırlanışı: Kıyma, yarım çay bardağı yağ ile kavrulur ![]() Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç katılır ![]() Yarım su bardağı su eklenip pişirilir ![]() Sonra 1 tatlı kaşığı karabiber katılarak karıştırılır ![]() Un, tuz ve su karıştırılarak hamur yapılır ![]() Daha sonra küçük yumaklar halinde ayrılır ![]() Her yumak ayrı ayrı açılarak, kurumaya bırakılır ![]() Yalnız pazılar açılırken, nişastalı un kullanılır ![]() Kuruyan yufkalar, yağlanarak tepsiye dizilir ![]() Yufkaların yarısına gelince ara malzemesi olan içi yayılır ![]() Sonra diğer yufkalar yağlanarak tepsiye dizilir ![]() Üst kısmı biraz yağlanarak fırına verilir ![]() |
|
|
|