![]() |
Göbete... |
![]() |
![]() |
#1 |
yosun_26
|
![]() Göbete...Tatarlar eski zamanlardan beri genelde tarım ve hayvancılıkla uğraştıkları için hayvansal ve tarımsal ürünleri tüketmeyi seviyorlar ![]() Sofralarında hep hamur ve et var ![]() ![]() Geleneklerine ve birbirlerine çok bağlı insanlar ![]() öğreterek unutulmasına engel oluyorlar ![]() Bana göre Tatar mutfagının en zahmetli ve en leziz böreği Göbete ![]() Tatarlar özel günlerinde göbete yıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 1 ![]() ![]() su bir çorba kaşığı tuz yarım kilo kıyma normal büyüklükte üç soğan bir tatlı kaşığı karabiber pirinç yağ İç Hazırlanışı: Kıyma, yarım çay bardağı yağ ile kavrulur ![]() Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç katılır ![]() Yarım su bardağı su eklenip pişirilir ![]() Sonra 1 tatlı kaşığı karabiber katılarak karıştırılır ![]() Un, tuz ve su karıştırılarak hamur yapılır ![]() Daha sonra küçük yumaklar halinde ayrılır ![]() Her yumak ayrı ayrı açılarak, kurumaya bırakılır ![]() Yalnız pazılar açılırken, nişastalı un kullanılır ![]() Kuruyan yufkalar, yağlanarak tepsiye dizilir ![]() Yufkaların yarısına gelince ara malzemesi olan içi yayılır ![]() Sonra diğer yufkalar yağlanarak tepsiye dizilir ![]() Üst kısmı biraz yağlanarak fırına verilir ![]() |
![]() |
![]() |
|