![]() |
Göbete...
Tatarlar eski zamanlardan beri genelde tarım ve hayvancılıkla uğraştıkları için hayvansal ve tarımsal ürünleri tüketmeyi seviyorlar.
Sofralarında hep hamur ve et var. Bir söz vardır ; Tatar hamursuz doymaz. Geleneklerine ve birbirlerine çok bağlı insanlar. Eski gelenekleri yaşlılar yeni nesile öğreterek unutulmasına engel oluyorlar. Bana göre Tatar mutfagının en zahmetli ve en leziz böreği Göbete. Tatarlar özel günlerinde göbete yıyorlar. "Kobete" olarak da geçiyor ismi. İçine koyduğumuz malzemeler değişebiliyor. Patatesli, pirinçli, işkembeli, tavuklu göbeteler olabilir. Yanında muhakka hoşaf, ayran veya cacıkla yenir. http://www.eskisehircigborekevi.com/...imler/m_13.jpg Malzemeler: 1.5 kg. un su bir çorba kaşığı tuz yarım kilo kıyma normal büyüklükte üç soğan bir tatlı kaşığı karabiber pirinç yağ İç Hazırlanışı: Kıyma, yarım çay bardağı yağ ile kavrulur. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç katılır. Yarım su bardağı su eklenip pişirilir. Sonra 1 tatlı kaşığı karabiber katılarak karıştırılır. Un, tuz ve su karıştırılarak hamur yapılır. Daha sonra küçük yumaklar halinde ayrılır. Her yumak ayrı ayrı açılarak, kurumaya bırakılır. Yalnız pazılar açılırken, nişastalı un kullanılır. Kuruyan yufkalar, yağlanarak tepsiye dizilir. Yufkaların yarısına gelince ara malzemesi olan içi yayılır. Sonra diğer yufkalar yağlanarak tepsiye dizilir. Üst kısmı biraz yağlanarak fırına verilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.