Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
azrail, hznuh

Azrail Ve Hz.Nuh

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Azrail Ve Hz.Nuh

Azrail ve Hz Nuh

Ey Nuh! Dünyayı Nasıl Buldun?

Enes b Malik Hz Peygamber’in (Allah’ın selamı O’na ve Ehl-i Beyt’ine olsun) şöyle buyurduğunu nakleder:Azrail Hz Nuh’un yanına gelince şöyle dedi:Ey Nuh! Ey peygamberlerin en yaşlısı!Ey en uzun ömrü yaşayan!Ey duası kabul olan!Dünyayı nasıl buldun?

Hz Nuh cevaben şöyle buyurdu:İki kapılı bir eve giren bir adam gibiBir kapıdan girdim, öbür kapıdan çıktım (E’lam’ul Vera s 473, Keşf’ul Gumme c2 s 543)

Hz Nuh’un Azrail ile Sohbeti

Şöyle rivayet edilir:Hz Nuh kendisi için bir ev yapmıştıO evde ne zaman uzansa ayakları kapıdan dışarıya çıkıyorduBir gün Azrail onun canını almak için gelerek şöyle dedi:Bu kadar uzun süre yaşadın kendine güzel bir ev yapman daha münasip değil miydi?

Hz Nuh şöyle cevapladı:Eğer bu kadar yaşayacağımı bilseydim bu evi bile yapmazdımAma ahir zamanda öylesine bir halk olacak ki ömürleri yetmiş seksen yılı geçmeyecekBuna rağmen kendilerine saray gibi evler yapacaklar

Azrail ve Hz Nuh

İmam Sadık (Aleyh’is Selam) şöyle buyurmuştur:
Hz Nuh, iki bin üç yüz yıl yaşamıştırSekiz yüz elli yıl peygamberliğinden önce dokuz yüz elli yıl peygamberlik yapmıştır ve tufandan sonra da beş yüz yıl yaşamıştırGüneşin altında oturduğu bir anda Azrail gelerek selam verdiHz Nuh selamının cevabını vererek şöyle buyurdu:Ey Azrail! Ne için geldin?

Azrail:Senin canını almaya geldim

Hz Nuh:Göl***************e geçecek kadar fırsat ver

Azrail izin verdiDaha sonra Nuh şöyle buyurdu:Ey Azrail! Dünyada yaşadığım süre güneşin altından göl***************e geçtiğim şu an kadardıNeye emredildiysen onu yapAzrail de Onun canını aldı

(Kafi c8 s 284, İmal-i Şeyh Saduk c512, Kemal’ud Din c2 s 523, Ravzat’ul Vazin c2 s 445, Kıssas’ul Enbiya Cezayiri s68)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com