![]() |
Azrail Ve Hz.Nuh
Azrail ve Hz. Nuh
Ey Nuh! Dünyayı Nasıl Buldun? Enes b. Malik Hz. Peygamber’in (Allah’ın selamı O’na ve Ehl-i Beyt’ine olsun) şöyle buyurduğunu nakleder:Azrail Hz. Nuh’un yanına gelince şöyle dedi:Ey Nuh! Ey peygamberlerin en yaşlısı!Ey en uzun ömrü yaşayan!Ey duası kabul olan!Dünyayı nasıl buldun? Hz. Nuh cevaben şöyle buyurdu:İki kapılı bir eve giren bir adam gibi.Bir kapıdan girdim, öbür kapıdan çıktım. (E’lam’ul Vera s. 473, Keşf’ul Gumme c.2 s. 543) Hz. Nuh’un Azrail ile Sohbeti Şöyle rivayet edilir:Hz. Nuh kendisi için bir ev yapmıştı.O evde ne zaman uzansa ayakları kapıdan dışarıya çıkıyordu.Bir gün Azrail onun canını almak için gelerek şöyle dedi:Bu kadar uzun süre yaşadın kendine güzel bir ev yapman daha münasip değil miydi? Hz. Nuh şöyle cevapladı:Eğer bu kadar yaşayacağımı bilseydim bu evi bile yapmazdım.Ama ahir zamanda öylesine bir halk olacak ki ömürleri yetmiş seksen yılı geçmeyecek.Buna rağmen kendilerine saray gibi evler yapacaklar. Azrail ve Hz. Nuh İmam Sadık (Aleyh’is Selam) şöyle buyurmuştur: Hz. Nuh, iki bin üç yüz yıl yaşamıştır.Sekiz yüz elli yıl peygamberliğinden önce dokuz yüz elli yıl peygamberlik yapmıştır ve tufandan sonra da beş yüz yıl yaşamıştır.Güneşin altında oturduğu bir anda Azrail gelerek selam verdi.Hz. Nuh selamının cevabını vererek şöyle buyurdu:Ey Azrail! Ne için geldin? Azrail:Senin canını almaya geldim. Hz. Nuh:Göl***************e geçecek kadar fırsat ver. Azrail izin verdi.Daha sonra Nuh şöyle buyurdu:Ey Azrail! Dünyada yaşadığım süre güneşin altından göl***************e geçtiğim şu an kadardı.Neye emredildiysen onu yap.Azrail de Onun canını aldı. (Kafi c.8 s. 284, İmal-i Şeyh Saduk c.512, Kemal’ud Din c.2 s. 523, Ravzat’ul Vazin c.2 s. 445, Kıssas’ul Enbiya Cezayiri s.68) __________________ "اِنَّآ اَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ” |