Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bestecisi, sevişgenliğin

Bu Sevişgenliğin Bestecisi Benim

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bu Sevişgenliğin Bestecisi Benim

Bu Sevişgenliğin Bestecisi Benim - Hayrettin Taylan

Sezen Aksu ile Aşkın Tera_pi hali-7

“mutluluk en çok onun hakki

bu yorgun kirik hikayenin de adi bende saklı

dalda muhabbette kumrular

bana ayrılığı sordular

dedim yangın, afet

dedim kar

dedim adet aşkı vurdular

dedim adet aşkı vurdular”

Biz birbirimizi şuan sevmesek de bizli olanları sevip özlüyoruz yüreği paralanmış gül dalım Çözümsüzüm İşgal ettiğin gönül yurdumda ne zaman çıkacaksın

Bu gizemli aşk yaşamaların sevda tufanında vazgeçilmez bir marşın ilk mısları gibisin Sen bir şarkısın, benim şu an okuyamadığım ;ama bestecisi benim

-Yüz çevirdiğin gönül yüzüme karlar yağdı, yarlar sardı soğuklarımıTane tane bir tanelerim de oldu;ama senli olanları silememiştimKarlar eridi,yarlar eridi ve su olup aktı hayatŞimdi berrak bir nehir gibi sana akıyorum

Dedim ya biz birbirimizi sevmesek de bizli olanlara çok alışmıştık, bizden olanları sevmiştik, onları özlüyorumHatta ağlamalarını ,kapını kilitleyip benim yalvartmanı, surat asmalarını,susmanı, sorularıma cevapsız bakışlar atmanıSenli olanları özledim,onlar benli olan her şeyindin

-Ağıtlar bile dökmediğim güzeller yaşadı ruh sarkacımdaGözbebeklerimden senin adın alt yazılı olarak geçince ağlayarak gittiler benden Yara üstüne yara açıyorsun

Daha kaç ahımın şarkısı olacaksın, daha kaç acının bestecisi yapacaksın Senin ağıtlarını kim okuyacak Sahi senin aşkın nereli,hangi yürekten mayalanmış

Bu suskunluğunun sararan yaprakları gibi sararmış mı için

-Kendimi seyrettim ,kendimi bulamadığım aynandaOrda sen taranmıştın bir zamanlar,kendimi bulamıyorum Ne zaman taransam ,yaramdan sen aranıyorsun

Sevgi dansını yaşatmanı bekliyor tarak uçları, gönül suçlarımİflah olmuş bir suçlunun sosyolojik teminde kaldın mı? Pişmanlığın bütün kitaplarını yazan bir sevda kalemin defterinde yaşandın mı? Silinmez sevgilerin nakaratlarında beni okuyor musun

“hadi gel aslini göster

suretin çok zalim

çok mu üzdüler seni

sahiplenme, senin değil bu dikenler

sözlerin hançer

yaralar gülüm

sur gözlerinin namlusuna

sur beni, asktan olsun ölümüm”

Sevginin tanımını ezberleyen yalnız şıkları olan aşk sorularında yaşayan şık güzellerin yüreklerinde ihaneti tattımHer testin bir doğrusu gibi, her aşkın sadakatsizliği de aşktanmış öğrendim

Sonsuzluk fecrinde gözlerin seherime sevgi aydınlığıyken,el ele okula gidişlerimi büyüttüm sabahın erkenlerinden

Bu sabah erken kalktım,ışığının durmaksızın yandığı yalnızlık barakamda sevdaya dair uzaklar heceledimGöçmen kuşlar bu mevsim uğramazlar onlar da senin gibi bazı mevsimlerin aşkında yumurtlar ve yaşar

Cennete yaşaması, çok yükseklerde uçup yedi kat göğün üzerindeki felekler ve burçlar arasında dolaşması ve hatta Tanrı’ya kadar gidip gelen Hüma kuşunun can ötüşünde buldum seni Erişilemeyecek yüksekliklerin bir sembolünde ,gök üstüne göklerim yüceldiHüma olarak kaldın ömrümde

Kaknüs’ün güzellikte eşi benzeri yokturSenin eşin benzerin var mı ki Sen mi Kaknüs,Kaknüs mü sen Ney’e benzeyen uzun ve kuvvetli gagasında yüze yakın delik vardır Her delikten farklı bir ses çıkar ve çıkan her ses, başka bir nağmenin ifadesidir Ya senin içsel konuşmaların nağmesi,ya huzur kokan konuşmalarının dersin Kaknüs’ten mi aldın

Kaknüs öttüğü zaman, diğer bütün kuşlar susar Onun sesinin güzelliği hepsinin aklını başından alır Sen konuştuğun zaman,sen sustuğun zaman, sen baktığın zaman ,sen gittiğin zaman bütün güzeller susar ve gider benden Ne kadar benziyorsunuz?

Ömrü bin yıla yakın olan Kaknüs’e öleceği vakit hissettirilir Kuş, ölüm vakti yaklaştığında topladığı çalı çırpının ortasına geçer ve çeşitli nağmelerle feryada başlar Gagasındaki her delikten ruhunun bir tarafına ait farklı bir nağme çıkar Ölüm korkusundan hazan yaprağı gibi titrer Yakıcı feryatlar, âdeta gönüllerden kan damlatır Kaknüs nihayet bir nefeslik ömrü kaldığı an kanatlarını şiddetle çırpar ve kanatlarından çıkan kıvılcımla alev alır Çıkan ateş, kuşun çevresindeki çalı çırpıyı da tutuşturur ve nihayetinde kuş tamamıyla yanar Hiç ateş kalmadığı bir anda Kaknüs’ün külünden başka bir Kaknüs yaratılır Seni bu mitolojik anların mitinde aradımGönül kültüm seni demledi geleceğeBir günlerin yeniden yaratılacak onu seziyorum ve bekliyorum

Batı’da Feniks, İran tradisyonunda Simurg, Ortadoğu tradisyonunda Anka kuşu, Türk tradisyonunda Kerkes adını alan bu efsanevi kuşların ortak bir özelliği ölümsüzlükte senin ölümsüz sevgini aradım

Her kuştan bir tanesi yaşar gönül ormanımdaHep birlikte sen okur,seni saklar ,seni besteler

“gel bana kalbini göster ne olur

sen değilsin bu sudaki aksin

hadi gel kader değil

hepimize öğretilmiş öfkeler

ne olur teslim olma gel

bu kızgın, bu kalp kiran eller

bir zaman bebektiler”

Gönlümde bebek olarak yaşayan tutkuların dev oldu,dinozor olduFosillerini içimden atmak için ,anlamsız isyanlar çıkardımYalan olur bir gün her şey diye

Garip hayatın tellerinde enerjim ışık olarak yayılacak vicdanın odalarına

Başucumda okunmayı bekleyen sırımın tutinameleri varBin bir gece masalarının

hıçkırık boğumlarında hayata tutunmak için her gece senden masallar anlatıyorum içimin dehlizlerine Gel sunaklarında yıka beni ,pamuk yüreğinle,naif ellerinle Bize liman açmış Titanik’e gel sen de binBiz de sarılarak kollarımızı açalım,denizler kıskansın dalgalarını azıtsın sevişimizePas tutan yalnızlığın sıcaklığını sensiz her gün çarptığım ayseberg dağları serinletsin Biraz sonra çarpıp ayrılığın okyanuslarında yalnız kalacağımız filmin sonu gibi tut elimden bir tahta parçasının üstündeyim,can yeleğimi, aşk yeleğimi, ömür yeleğimi, her şeyimi sana verdim Bari ölümsüzlüğüne giderken tut elimden

-Aşka sular döktük,aşkların suyunda güneşsizlik ve bulutsuzluk sensizliği yıkar

Kırılan içini onarır Venüs Mars ,gamsız ruhumu ütüler,ehil bir beni sana sunar

Bu küresel aşk mevsimlerinde birbirimizi sevmeyi denemeliyiz Sevdanın kapsülleri patlamaya bir bakışınla patlamaya hazır İçindeki zamansızlığın gidişini ı terk et ve gel Yunus ,Yusuf, Yakup,barınağımaYüreğimdeki senli inleyişlere katıl sözlerinle, gözlerinle ,aşkı canlandıran özlerindeKendinle gel, kendinle çarp kendini

Biz bir birimizi zor sevdik,birbirimizi olanları çok sevdik,çok alıştık,bu aşk masalının

Sonunu periler değil sen yazmalısın ,sen okumalısın şarkımızı egzotik sözlüm

sözlerin hançer

yaraler açar, yaralar gülüm

sur gözlerinin namlusuna

sur beni, asktan olsun olumum

askları da vururlar

şarkıya şiir olur

adanır sonsuz anısına

kanayan sevdanın

Hayrettin Taylan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com