![]() |
Yedisinde Neyse Yetmişinde O |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yedisinde Neyse Yetmişinde OYedisinde Neyse Yetmişinde O - Yaşam Hikayeleri - Oya Gedik İlkokul günlerime daldı gitti gözlerim ![]() ![]() ![]() Bizim dönemlerimizde’’ ilk okul tam tedrisattı ![]() verirdi;annemde yemek verirdi çoğu zaman ![]() servis araçları yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Toplu halde eve gelelim diye annem hergün birşeyler koyardı ,pembe kapaklı cam kavonuza mutlak vişne reçeli koyardı ![]() ![]() ![]() önlüğümün ceplerinde dururdu ![]() ![]() ![]() Arkadaşım Gülen annesinin iki oğlan çocuğundan sonra olan tek kızıydı ,çok ta tombuldu,şımarık ve kaba tabiriyle arsız bir çocuktu ![]() kontrol eder ’ sarı yirmi beş kuruşumu mutlak alırdı,zorla ,vermek istemediğimi para biriktireceğimi söylediğimde ,aptal ver ben aşure yerim birde acılı turşu suyu içerim deyip alırdı ![]() döverim diye tehdit ederdi ![]() ![]() Çocukça aklımla bir plan düşündüm ,babamın verdiği paraları,okulumun yolunda terk edilmiş sarı sarmaşık güllü evin bahçesinin taş duvarlarına ,kağıda sarıp saklardım ![]() ![]() ![]() Ceplerimi aradığında da evde bıraktığımı söylerdim ![]() ![]() Evet bu okul hatırasının üstünden yıllar geçmişti ![]() Ben evlenmiştim’ çalşıyordum ,çok kılas ta br işyeriydi ,bir akşam üstü çaliştığım iş yerine tombul ,kucağında bir yaşını geçmiş bir çokcuklu bayan geldi;çocuk kucağında uyuyordu ’ aa bayan çocuk uyuyor’’ ya evet uyudu yolda derken ’Oyaaaaaa sen Oya’sın ilk okuldan ben Gülen aaa sarmaş dolaş olmuştuk ![]() ![]() ![]() Çocuğu büyük kolutuğa yatırdık ,ayak üstü okul günlerine döndük ![]() çocukluğunu aklıma bile getirmemiştim ![]() senden bir ricam var;buyur dedim,şu kızım uyurken ben onbeş dakikalığına ,bir alış veriş yapıp geliyim dedi ’ bende boş bulunup aa tabi dedim ![]() ![]() Gülen alışverişe gitti ,kıvırcık saçlı minik kızı uyuyordu mışıl mışıl,birden bir uyanış ki kıyamet kopuyor,ne yapacağımı şaşırdım,saate bakıyorum ,onbeş daika dedi gelir diye düşünüyorum ![]() ![]() gelen geçen bize bakıyor ,benim sandılar çocuğu ![]() zaman ![]() Müdürümüz gelmez mi ,eyvahlar olsun yandım dedim ![]() ![]() Oya hanım çocuk bahçesine dönmüş burası hani dedi ![]() mahçubum ![]() ![]() ![]() Çocukluğunda ki oyunlara devam dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet ’bir insan’ yedisinde neyse yetmişinde O ! Oya Gedik |
![]() |
![]() |
|