![]() |
Her Türk Okumalidir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Türk OkumalidirArkadaslar ben bunu okurken cok duygulandim ve sizlerle paylasmak istedim Bu vatan bu günlere nasıl geldi diyorsanız lütfen üşenmeden aşağıdaki anlatılanları okuyun >Azman Dede; >Balıkesir`de son gömdüğümüz Çanakkale gazisi İvrindi´nin Mallıca köyünden >104 yaşında Azman Dede idi ![]() ![]() ![]() >Yıllar önce bir yerel araştırma sırasında Mallıca köyü kahvesinde kendisiyle görüştüm ![]() Kulakları ağır işitiyordu ![]() ![]() söyledi ![]() >Onun sesine alışkın olduğundan anladı ![]() ![]() ![]() bizede duyurmak için bağıra bağıra anlatmaya başladı: >-"Bir hücum sırasında bölük erimişti ![]() ![]() >Gece yarısı siperleri takviye için istediğimiz askerler geldi ![]() >Hepsi askere alınmış gencecik insanlardı ![]() ![]() >Bölüğü düzene soktum ![]() ![]() ![]() Yüzbaşı sordu; >"Yavrum siz kimsiniz?", içlerinden biri; "Galatasaray Mektebi Sultanisi talebeleriyiz Vatan için ölmeye geldik! ![]() ![]() ![]() >Gönlüm akıverdi o çocuklara ![]() >Bu savaş için çok küçüktüler ![]() ![]() >Onlarla ilgilendim ![]() ![]() ![]() >Süngü böyle takılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >Ortalık hafif aydınlanır gibi olunca hep yaptıkları gibi düşman gemileri gelip siperlerimizi bombalamaya başladı lar ![]() ![]() >birgün önce ölenlerin kol, bacak, el, ayak gibi parçaları havaya kalkan topraklar siperlere düşüyordu ![]() ![]() >Siperler toz duman içinde kalmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() >O şarkı söyleyerek sipere gelen, sanki çiçek toplarmış gibi neşeli olan >o çocuklar siperin bir köşesinde sanki bir yumak gibi birbirine sarılmış >tir tir titriyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() >Muharebede bir ürküntü panik meydana getirebilirdi ![]() >Tam onlara doğru yaklaşırken içlerinden biri avaz avaz bir marş söylemeye başladı! ![]() ![]() "Annem beni yetiştirdi bu yerlere yolladı ![]() ![]() ![]() Al sancağı teslim etti Allah´a ısmarladı ![]() ![]() ![]() >Sütüm sana helal olmaz saldırmazsan düşmana ![]() ![]() ![]() >Baktım hemen biraz sonra ona bir arkadaşı daha katıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Marş bitiyor yeniden başlıyorlar ![]() ![]() >Avaz avaz! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >O an geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >Tam o an bir makinalı yavruları biçiverdi ![]() ![]() >Kucağıma dökülüverdiler ![]() ![]() ![]() ![]() >İşte ben ona ağlıyorum, o çocuklara ağlıyorum! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >Ben ağlıyordum ![]() ![]() ![]() > Kahvede kim varsa ağlıyordu ![]() ![]() ![]() >Kahveci gözyaşları içinde bize çay getirdi ![]() ![]() >Niye ağladığını bugün ilk defa anlattı" dedi ![]() [ ![]() |
![]() |
![]() |
|