Güzel Bi Yazı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güzel Bi YazıAaron Hacker?in emlak bürosunun önünde New York plakali kirmizi,spor bir >> araba durdu Arabadan inen sisman adam,büroya dogru yürüdü Sicaktan>> ter,ince elbisesinin üstüne kadar çikmisti 50 yasinda görünüyordu Yüzü>> heyecandan kizarmis,fakat kisik gözlerindeki kararli,donuk bakis >> degismemisti ![]() >> Içeriye girince basiyla Aaron?a selam verdi ?Bay Hacker??>> Aaron gülümseyerek,?evet benim,sizin için ne yapabilirim Bay![]() ??>> Sisman adam,?Dill? diyerek kendisini tanitti ?Zamanim çok az,hemenkonuya >> girsek iyi olacak ? dedi![]() >> ?Benim için de iyi olur Bay Dill Ilgilendiginiz belli bir yer var mi??>> ?Dogrusunu isterseniz,evet Kasabanin kenarindaki eski bina ?>> ?Sütunlu ev mi?? >> ?Ta kendisi Yanilmiyorsam üzerinde SATILIK tabelasi var ?>> Aaron kuru bir sesle,?Evet ? Dedi Bizim satis listemizdedir ? Kalincabir >> defterin yapraklarini karistirdi Sonra daktilo ile yazilmis bir sayfayi>> isaret etti: >> ?160 yillik bina 8 odasi,2 banyosu,otomatik gaz firini,genis>> teraslari,çevresinde agaçlari var Çarsiya,okula yakin 750 000dolar ?diye>> okudu ve ekledi: >> ?Hala ilgileniyor musunuz?? >> Adam oturdugu yerde rahatsiz olmus gibi kipirdandi ?Neden olmasin> Olumsuz>> bir yani mi var?? >> Aaron,?Aslina bakarsaniz,? dedi ?Bu evi defterime yalnizca yasli Sade>> Grim?in hatiri için kaydettim Ev asla onun istedigi kadar etmez Uzun>> zamandir onarim görmemis çok eski bir binadir Kirislerden kimi bir kaç>yil >> içinde çökecek durumda Bodrumu ise yilin yarisinda su ile doludur ?>> ?Öyleyse sahibesi neden bu kadar çok istiyor ?>> Aaron omuz silkti ?Herhalde kendisi için manevi degeri olacak Çokeskiden >> beri ailesine aitmis ?>> Sisman adam gözlerini yerde gezdirdi ?Bu çok kötü ? dedi Basini kaldirip>> Aaron?a bakti ve çekingen bir biçimde gülümsedi ![]() >> ?Hosuma gitmisti O,nasil söylesem bilemiyorum,tam aradigim evdi ?>> Aaron güldü ?100 000 dolara belki iyi bir alisveris olurdu ama,750 000>> dolara ![]() ![]() Sanirim Sade?in düsüncesini de anliyorum Hiç bir zaman fazla>> parasi olmadi Kendisine kentte çalisan oglu bakiyordu Sonra adam 5 yil>> önce öldü Onun için ev satmanin akillica bir is olacaginibiliyor Fakat>> gönlü bir türlü evden ayrilmaya razi olamiyor Bu yüzden eve kimsenin>> almaya yanasamayacagi bir fiyat koyuyor Böylece kendini avutuyor ? Üzgün>> bir ifade ile basini salladi ?Dünya ne kadar garip degil mi??>> Dill soguk bir sesle ?Evet ? dedi Sonra ayaga kalkti ?Kendisini bulup>> fiyati biraz düsürmesini isteyecegim ?>> Otomobilini Bn Grim?in evinin önündeki yikik dökük çürümüs tahta>> parmakliklarin önüne park etti Evin çevresini tümüyle yabani otlar>> kaplamisti ![]() >> Kapiya çikan kadin kisa boylu,beyaz saçli idi Yüzündeki hatlar,küçük>> inatçi görünüslü çenesine kadar iniyordu Havanin sicak olmasina karsin>> sirtinda kalin,yün bir örme hirka vardi ![]() >> ?Bay Dill olmalisiniz ?dedi, ?Aaron Hacker buraya gelmekte oldugunuzu>> telefonda söyledi Içeri girmez misiniz??>> Dill,?Içerisi korkunç derecede sicak ? diye söylendi![]() >> ?Öyleyse içeri girin Buzluga biraz limonata koymustum Içeriz ?>> Içerisi los ve serindi Pancurlar kapatilmisti Eski tarz geniskoltuklarla >> dösenmis büyük bir salona girdiler Yasli kadin ellerini sikikenetleyerek >> sallanan bir sandalyeye oturdu ![]() >> Sisman adam öksürdü ?Bn Grim,az önce emlakçiniz ile konustum ?>> Kadin,?Tümünden haberim var ? diye sözünü kesti ?Aaron fikrimi>> degistirebileceginiz düsüncesi ile sizi buraya yollamakla akilsizlik >> etmis Dogrusunu isterseniz amacimin bu olduguna da pek emin degilim ?>> ?Bayan Grim,sizinle biraz konusabilecegimi sanmistim ?>> Bn Grim sallanan sandalyesini gicirdatarak arkasina yaslandi![]() >> ?Konusmak için para alinmaz,ne istiyorsaniz söyleyin ?>> ?Evet,haklisiniz ? Adam beyaz bir mendille yüzünün terini sildi![]() >> ?Izin verirseniz anlatayim Bir is adamiyim Bekarim Uzun yillar çalistim>ve >> iyi bir servet yaptim Artik dinlenmeyi hak ettim Yasamimin sonlarini>> geçirebilecegim sakin bir yer ariyorum Burayi sevdim Bir kaç yil önce>> Albany?ye giderken buradan geçmistim O zaman bir gün buraya>> yerlesebilecegimi düsünmüstüm Bugün kasabadan tekrar geçerken,burayi>> gördüm Tam istedigim yerdi ?>> ?Burayi ben de severim,Bay Dill Böyle oldukça yüksek bir fiyat>isteyisimin >> nedeni de bu zaten ?>> Dill gözlerini kaldirip yasli kadina bakti ?Oldukça yüksek bir fiyat>> degil mi?Kabul etmelisiniz ki Bn Grim,bu günlerde böyle bir ev en>> fazla ![]() ![]() ?>> ?Yeter ? diye bagirdi kadin ?Bay Dill bu konuda sizinle kesinlikle>> tartismak istemiyorum Eger istedigim parayi vermeyecekseniz,üzerinden>> durmayalim ?>> ?Fakat,Bn Grim ?>> ?Iyi günler Bay Dill ?>> Adamin da ayni seyleri yapmasini belirten bir tavirla ayaga kalkti ![]() >> Fakat adam kalkmadi ?Bir dakika bayan,delilik oldugunu biliyorum>> ama,istediginiz parayi ödeyecegim ?>> Yasli kadin uzun süre adama bakti ?Emin misiniz, Bay Dill??>> ?Kesinlikle,yeterince param var Eger evi satmanizin tek yolubuysa,parayi >> alacaksiniz ?>> Grim hafifçe gülümsedi ![]() >> ?Sanirim limonata iyice sogumustur Size getireyim Siz içerken ben de evi>> anlatirim ?>> Kadin elinde tepsi ile geriye döndügünde Dill yine mendille alnindaki >> terleri siliyordu Limonatayi zevkle yudumlamaya basladi![]() >> Yasli kadin sallanan sandalyesine yaslanirken ?Bu ev ? Diye sözebasladi ![]() >> ?1902?den beri aileme aittir Kasabadaki en saglam ev olmadigini da>> biliyorum Oglum Michael dogduktan sonra bodrumum su basti O günden bu>yana >> da bir türlü kurutamadik Aaron bazi yerlerin çürüdügünü de söylüyor Yine>> de bu eski evi severim Bilmem anlatabiliyor muyum??>> Dill,?Evet ? dedi![]() >> ?Michael 9 yasinda iken babasi öldü Ondan sonra sikintilar>basladi Michael>> belki de benden çok babasini özlüyordu Çok vahsi ve hasin bir çocuk>> olmustu Liseyi bitirince kasabayi terkedip kente gitti Çok hirsli bir>> insandi Kentte ne yaptigini bilmiyorum Fakat basariya ulasmis>> olmaliydi Bana düzenli para gönderirdi ?>> Gözleri nemlenmisti ![]() >> ?Kendisini 9 yil görmedim Dokuz yil sonra geldiginde basi dertte>idi Zayif>> ve yaslanmis bir durumda bir gece yarisi çika geldi Yaninda ufak,siyah>bir >> valizden baska bir sey yoktu Valizi elinden almak istedigim zaman bana>> vurdu Bana,annesine vurdu Ertesi gün bir kaç saat için evi terketmemi>> söyledi Ne yapmak istedigini açiklamadi Döndügümde valiz ortadan yok>> olmustu ?>> Sisman adam gözlerini limonata bardagina dikmis öylece dinliyordu ![]() >> ?O gece evimize bir adam geldi Içeriye nasil girdigini>> bilmiyorum Michael?in odasindan sesler duydum Oglumun içinde bulundugu>> tehlikenin ne oldugunu ögrenmek istiyordum Kapinin arkasindan dinlemeye>> çalistim Fakat yalnizca bagrismalar tehditler ve![]() ![]() ?>> Bir an durakladi Omuzlari sarsiliyordu![]() >> ? ![]() ![]() ve bir silah sesi duydum ? Diye devam etti ?Içeriye girdigim zaman>> yatak odasinin penceresi açikti ve yabanci gitmisti Michael?im da yerde>> yatiyordu Ölmüstü Tüm bunlar bundan 5 yil önce oldu Ondan sonra polis>bana >> olanlari anlatti Michael ve tanimadigim o adam birçok suç islemisler Bir>> sürü yerlerden bir kaç milyon dolar çalmislar Michael parayi alip>> kaçmis Parayi bu evde,hala bilemedigim bir yerde saklamisti Sonra diger>> adam hissesini almak için oglumu arayip bulmustu Paranin yok oldugunu>> görünce de oglumu öldürmüstü ?>> Basini kaldirip adama bakti ![]() >> ?Iste o zaman evimi 750 000 dolara satisa çikardim Bir gün oglumun>> katilinin dönecegini biliyordum O bir gün gelip fiyat ne olursa olsunevi >> almak isteyecekti Bütün yapacagim,yasli bir kadinin köhne evine bu kadar>> çok para vermeye razi olacak adami buluncaya kadar beklemekti ?>> Sandalyesini agir agir salliyordu ![]() >> Dill bardagi yere birakti,diliyle dudaklarini yaladi ?Uf!? dedi Bu>> limonata çok aci ![]() ![]() ?>> Bakislari canliligini kaybetti,hafif titreme ile basi,omuzunun üzerine >> cansiz düstü ![]() -- dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak herşey |
|
|
|