![]() |
Baba Unutur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baba UnuturDinle oğlum: Bunları sen küçük ellerinden biri çenenin altında yumruk olmuş, sarı saçların terden ıslanmış, alnına yapışmış bir halde uyurken söylüyorum ![]() ![]() Sadece birkaç dakika önce, kütüphanede oturmuş gazetemi okurken, güçlü bir pişmanlık dalgası her tarafımı sardı ![]() Suçluluk içinde kalkıp, yatağının başucuna geldim ![]() Düşündüklerim şunlardı oğlum: Sana kızmıştım ![]() hazırlanırken, yüzünü havluyla şöyle bir sildin diye sana bağırmış, ayakkabılarını temizlemediğin için seni azarlamıştım ![]() Eşyalarını yere attığın için öfke içinde haykırmıştım ![]() Kahvaltıda da hata buldum ![]() yiyeceklerini alel acele yedin ![]() ekmeğine tereyağını çok kalın bir tabaka halinde sürdün ![]() oynamak, ben de trene yetişmek için çıkarken, bana döndün, elini salladın ''Güle güle baba'' dedin ![]() ''omuzlarını dik tut'' cevabını verdim ![]() Öğleden sonranın geç saatlerinde herşey yeniden başladı ![]() Eve gelirken seni dizlerinin üstünde eğilmiş, misket oynarken gördüm ![]() ![]() benimle eve gelmeye zorlayarak aşağıladım ![]() pahalıydı ve eğer parası senin cebinden çıkıyor olsaydı, daha dikkatli olurdun ![]() ![]() Daha sonra, ben kütüphanede okurken, gözlerinde acı dolu bir bakışla nasıl çekingen çekingen içeri girdiğini hatırlıyor musun? Gazetenin üstünden, rahatsız edilmiş olmanın verdiği sıkıntıyla sana baktığımda, kapıda durakladın ![]() Ben ise ''ne istiyorsun'' diye kükredim ![]() Hiç birşey söylemedin ama aceleyle bana doğru koştun, kollarını boynuma dolayıp beni öptün ![]() yerleştirdiği, sana yaptıklarımın bile solduramadığı o büyük sevgiyle boynumu sıkıyordu ![]() ![]() Evet oğlum, bundan hemen sonra gazetem ellerimden kaydı ve müthiş bir korku her yanımı sardı ![]() Hata bulma adetim, azarlama adetim ![]() için verdiğim ödül bu mu? Seni sevmediğimden değil ama bir çocuktan çok fazla şey beklemiştim ![]() Seni kendi ölçütlerimle değerlendirmeye kalkıyordum ![]() Oysa karakterinin o kadar iyi o kadar güzel yanları vardı ki ![]() Küçük yüreğin, dağların ardından söken şafak kadar büyüktü ![]() Ve bunu gelip bana iyi geceler öpücüğü vererek gösterdin ![]() Bu akşam başka hiçbir şeyin önemi yok oğlum ![]() yatağının başucuna geldim ve utanç içinde diz çöktüm ![]() Bu çok yetersiz bir af dileme çabası ![]() uyanıkken söylersem anlamayacağını biliyorum ![]() Ama yarın gerçek bir baba olacağım ![]() acı çektiğinde bende çekecek, sen güldüğünde ben de güleceğim ![]() İçimden kötü sözler etmek geldiğinde dilimi ısıracağım ![]() Sonra kendime hep şu sözleri söyleyeceğim: O sadece bir çocuk, küçük bir çocuk ![]() Korkarım seni sanki bir yetişkinmişsin gibi gördüm ![]() Ama şimdi seni yatağında dertop olmuş, yorgun, uyurken görüyorum da oğlum, hala bir bebek olduğunu anlıyorum ![]() Daha dün başını omzunun üstüne koyduğun anneciğinin kucağındaydın ![]() ![]() ![]() ![]() W ![]() |
![]() |
![]() |
|