![]() |
Tozpembedir Ya Hayat Peki Ya Gri Yaşam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tozpembedir Ya Hayat Peki Ya Gri YaşamTozpembedir Ya Hayat Peki Ya Gri Yaşam? Arkadaşlarla yokuş aşağı inen okul yolunda ilerlerken yol kenarına oturmuş bir kadın gördük ![]() Gerçi o kadını ara sıra kasabanın değişik yerlerinde de görüyordum ama hafızamda yer eden, Onun sürekli buralarda olduğu ![]() insanın yüreği parçalanıyor görünce ![]() Ama çoğu kez bu sefilliğin yanına pis kokular da ekleniyor ![]() Yani bir keresinde Onu öyle berbat bir halde görmüştüm ki, aptallaşıp kalmıştım ![]() ve bu arada da şalvarının paçasından, büyük çişinin parçaları dökülüyordu ![]() kadının yanından koşarak geçip gitmiştik ![]() Yani yaşımız öyle büyük falan değil, hepimiz ilköğretimin ikinci kademesine(ortaokul) devam eden öğrencileriz ![]() gelip kasabada yurtta kalıyoruz ![]() bir köyde memurdu ve köyümüzde ortaokul olmadığı için mecburen(daha doğrusu şanslı azınlık olarak) ben de buradayım ![]() Artık zaman ilerledikçe yabancısı olduğumuz kasabaya iyice alışmaya başladık ![]() Kasabadan arkadaşlar edindik; Halil, Bilal, Süleyman Bir gün Bilala bu kadını sordum ![]() Yüzünü biraz buruşturup araya bir de küfür karıştırarak; - Bizim kasabadan değil O, şu az ilerideki Holuslardan ![]() Gelip burada dilenip gidiyor ![]() Hatta geçen gün bizim evin yanında üzerine işemiş, kokudan duramadık ![]() ![]() Ha bazen oğlunu da getiriyor, hiç görmedin mi? - Oğlu? Yanında bazen birisi oluyor; bizden az büyük, ince uzun birisi ![]() - Evet evet işte O, adı da Metin ![]() İki de kızı varmış ama onları hiç getirmiyor ![]() Yazık, kim evlenir ki onun kızlarıyla ![]() Yaz tatilinden sonra okula devam etmek için Eylül ayında yine yurda toplandık ![]() Herkes bavullarının üzerine kafasını koymuş, daha eşyalarını dolaplarına bile yerleştirmeden tatilde ne yaptıklarını anlatıyorlar ![]() Tabii anlattıkları bazen avcı hikâyelerine taş çıkartınca büyük kahkahalar kaçınılmaz oluyor ![]() Bu arada gözüme birisi ilişti ![]() Daha dikkatli bakınca bunun Metin olduğunu anladım ![]() Ama Metin sokakta gördüğüm Metin değildi ![]() Gayet şık görünüyordu ![]() Yerimden kalkıp hoş geldin dedim ![]() kötü kokmak yerine gayet güzel sabun kokuyordu ![]() Biraz sonra yurt müdürü Metin hariç hepimizi salona topladı ![]() Metini ailesinin rızasıyla buraya aldığını ve bütün masraflarını karşılayarak Onu okutacağını söyledi ![]() Ve ardından tatlı sert tehdidini ekledi: Onunla dalga geçeni burada bir gün bile barındırmam ![]() Metinin yaşı sınıf arkadaşlarına göre epey fazla olmasına rağmen O, sınıfından ve derslerinden hiç kopmadı ![]() Onu sürekli etüt salonunda ders çalışırken görüyordum ![]() Okulun başarılı isimlerinden birisi olmuştu ![]() Geçen gün faturalarımı yatırmak için bankaya uğradım ![]() İşlem yaptırmak için görevliye yaklaşınca görevli , şaşkınlık ve gülümsemeyle ayağa kalkıp elini uzattı ![]() - Hoş geldin Burak ![]() - Evet ama - Ben Metin, tanımadın mı? Hani kasabadan, ortaokuldan Bekir Cevizci |
![]() |
![]() |
|