Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aynasından, ruhumun, varsayılan

Varsayılan Ruhumun Aynasından

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Varsayılan Ruhumun Aynasından

"Gurbet o kadar acı / Ki ne varsa içimde

Hepsi bana yabancı / Hepsi başka biçimde"

Sensizliğin nabzını tutuyor odamdaki saatin tik takları Gurbet ele gece, erken mi iniyor ne? Gece yarısını çoktan geçmiş vakit Ben yine uyumayı unutmuşum Yetmemiş, uykuları uyutmuşum Uyku, gözlerime sıla kadar ırak Kalakalmışım tenhasında gecenin

Ezelden ebede can yoldaşım yalnızlık, yine yalnız bırakmıyor beni Kanlım gibi tutuyor yakamdan Unutmaya, uzaklaşmaya, kurtulmaya çalışıyorum ama nafile Kara bir gölge gibi hep peşimde

Beş duyu, dört yön, üç boyut Ne varsa hepsine darılıyorum Ve dert ortağım sazıma sarılıyorum Dudağımda yetim bir türkü, hançer gibi saplanıyor sessizliğin bağrına:

“ Ne isyan edersin zülfü sırmalım

Uykular geldi de kovdu mu gözüm ”

Ezgiler kanatlanıyor nâme nâme Ve lakin merhem olmuyor yaralı gönlüme Hüzün kuru bir ayaz gibi iliklerime işliyor

Üşüyorum…

Canım cendereye giriyor Görünmeyen bir çift çelik elin kıskacında yüreğim Minik bir kuş mahpus sanki göğüs kafesimde Çırpınıyor, hazin hazin atıyor Ve hasretin kırık bir kaburga gibi Her nefesimde ciğerime batıyor

Gökyüzü gönlümün aynası

Bugün yıldızsız

Ruhum kadar karanlık,

Yüreğim kadar ıssız

Düşüncelerin anaforunda

Çalkalanıyor beynim

Dün nerdeydim,

Bugün nerdeyim

Uzaklardan gelen buğulu ve cızırtılı bir ses, pimi çekilmiş bir el bombası gibi düşüyor can evime:

“Eriyorum git gide

Elveda her ümide

Gurbet benliğimi de

Bitirdi bir biçimde

Ne bir arzum ne emelim

Yaralanmış bir elim

Ben gurbette değilim

Gurbet benim içimde”

Yüreğime tercüman oluyor bu “Uşşak” şarkı Şimdi hüznün adı hasret Şimdi hüznün adı gurbet

Yıkılası, yok olası gurbet…

Ve anlıyorum ki

Garipler ufkunda

Sensizliğin zirvesindeyim

Cümle alem bayramın

Ben hüznün arifesindeyim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com