Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bulup, coşmaktır, tavrım, şey

Tavrım Bir Şey Bulup Coşmaktır

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tavrım Bir Şey Bulup Coşmaktır

Tavrım Bir Şey Bulup Coşmaktır Yazısı - İclal Aydın Yazıları - Tavrım Bir Şey Bulup Coşmaktır Köşe Yazısı

Uzun uzun gemilere bakıyorum

Biz çocuk parkında koşturan veletlerdik ve bankta bütün bir gün oturup etrafı izleyen yaşlıları anlamazdık

Şimdi oturduğum bir pencerenin önünde dakikalarca kalkmadan sokağı, arabaları, insanları ve gemileri izleyebilirim

Hoş, çocukken de pencerden bakmayı severdim ama Dünyayı anlamaya çalışıyordu meraklı çocuk gözlerim

Bugün daha farklı sanki

“Eee, ben bu dünyadan ne anladım şimdi” diye sorgulayan gözler bugünküler

Eski şarkılar eşlik ediyor uzun oturumlara “Artık demir almak günü gelmişse zamandan” diye mırıldanıyor arkadaşım Daha vakti değildir canım diyorum

Gemiler gelip geçiyor

Eski arkadaşlarımla oturup konuştuğumda çoğunun yeni bir riske girmekten kaçındığını, pek de mutlu olmadıkları hayatlarına sonunda razı olduklarını görüyorum Giderek artan kilolar, vazgeçilen hayaller, tartışması bitmiş sıradan evlilikler içinde yaşıyorlar

Bana kızıyorlar Temkinli olmadığımı hâlâ hayatın eteğini bırakmadığım için bir türlü olgunluğa erişemediğimi söylüyorlar

Sanki böyle anlarda onları Almanca dublaj yapan biri gibi dinliyorum

Bilmediğim, bana ait olmayan ama anladığım bir dil gibi geliyor kulağıma

Gemiler geçip gidiyor Ama sanırım gemiler bana başka şarkılar söylüyor

Ben de uzun uzun izliyorum Benim şarkım “sen geçerken sahilden sessizce, gemiler kalkar bu limandan sessizce” oluyor

Arkadaşlarım haklı, ben hayatın eteğini bırakmıyorum “Uslanmadım, uslanmadım

Çocukken bana ait “seni seviyorum” cümlesini kargacık burgacık bir yazıyla küçük bir kağıda yazılmış olarak görmüştüm Arkasından muazzam bir kavga çıkmıştı Saçımı çekmişti sıpa! Pişman olmuştu yazdığına Dokuz yaşında mıydık neydik

En son kurşun kalemle yazılmış bir “seni seviyorum” cümlesini de plastik bir su şişesinin içinde gördüm

Beklenmedik bir anda bir pet şişenin içine itilmiş olarak uzatıldı elime Sahibi “saçımı çekme bu kadar” diyordu

Vay be dedim nereden nereye Küçük kız çocuğuyduk saçı çekilen

“İnsan sevdiğine kıymaz” demiştim ben de

Gemiler geçiyor

“Tavrım bir şey bulup coşmaktır

Ve elbette:

Kim hayatın eteğini bırakabilir ki?

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com