![]() |
Küskün Begonvil 13 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küskün Begonvil 13Küskün Begonvil 13 hikayesi - Hicran akçakaya yazıları O sabah her zamankinden farklı bir sabahtı Zeynep için ![]() ![]() içinde tarifi imkansız bir acı, bir hüzün, kocaman bir huzursuzluk çöreklenip oturmuştu ![]() Kulaklarını sağır edercesine iki ses sürekli beynini tırmalıyordu: -Zeynep ha şimdi ha sonra ![]() ![]() ![]() ![]() bebek ![]() -Aman canım ![]() ![]() ![]() Sonuçta bu senin hayatın ![]() ![]() Kurtul! ……… ![]() ![]() ![]() ![]() Celal beyin muayenehanesine girdiklerinde ikisi de gergin ve huzursuzdu ![]() giren genç çifte hoş geldiniz dedi tek tek tokalaştı: -Nasılsınız bakalım çocuklar? Arda nasıl? Kemal yanıt verdi: -Teşekkürler Celal Bey ![]() ![]() ![]() -Evet? -Zeynep hamile ![]() -Öyle mi? Kutluyorum ![]() durumda ![]() -Şey Celal Bey… ![]() ![]() Burada Zeynep girdi araya: -Celal bey biliyorsunuz Arda’yı çok zor büyüttük ![]() ![]() bir tedavimiz var ![]() ![]() ![]() sorumluluklar demek ![]() ![]() Celal Bey oturduğu koltukta şöyle bir kıpırdandı ![]() ![]() -Bak kızım karar sizin tabi ama ben bir doktor olarak gece yatağıma yattığımda o gün yaşadıklarımın muhasebesini yapar ve içim rahat uyurum her zaman ![]() katillikten başka bir şey değil ![]() ![]() başka doktor arkadaşlar yardım edebilir sana ![]() karar verdim dersen de gel, buradayım ![]() lazım ikinci bebek için? Bebek kısmetiyle gelir ![]() olamayan hastalarım var ki ![]() ![]() Benim diyeceğim budur ![]() İyice kafese sıkıştığını hissediyordu Zeynep ![]() olmak için milyonlar harcayan, gitmedik klinik, doktor bırakmayan insanlar duymuştu: - Off Allah’ım neden onlara değil de bana verdin ki? BENİM ZATEN BİR BEBEĞİM VAR ![]() …………… ![]() ![]() Kararından dönmeyecekti Zeynep ![]() ![]() Celal Bey’in muayenehanesinden çıktıktan sonra: -Kemal, Halil Bey’ e gidelim ![]() ![]() ![]() Hastasına çok fazla soru sormazmış ![]() - İkna olmadın yani ![]() -Ben kararımı öğrendiğim an vermiştim zaten Kemal ![]() ![]() Hava sıcaktı, bunaltıyordu insanı ![]() yakıcılığından ter içinde kalmıştı ![]() tırmalıyordu kulaklarını ![]() -Hadi gidelim bitsin artık ![]() Gitmeden önce telefon edip randevuyu almışlardı ![]() beklemeden küçük operasyonun yapılacağı odaya aldı hemşire onu ![]() önlüğü, burnunun üstüne gözlüğü ile Doktor Halil Bey girdi içeriye: -Bu konuda kesin kararlısınız değil mi? - Evet ![]() ![]() Doktor profesyoneldi ![]() ![]() ![]() yapmazdı ![]() Gayet soğuk bir sesle: -Hemşire hanım hastayı operasyona hazırlayın ![]() Zeynep titreyerek soyundu ![]() ![]() bacaklarını yerleştirdi ![]() ![]() ![]() -Zeynep Hanım hafifçe aşağıya doğru kayın biraz daha lütfen ![]() örtelim ![]() Hemşire kolundan bir iğne yaptı Zeynep’e ![]() kapandı ![]() ![]() Uyumuştu Zeynep ![]() ………&…… ![]() -Zeynep Hanım, Zeynep Hanım! Hemşirenin sesiyle kendine gelmeye başladı Zeynep: -Geçmiş olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Uykuya dalarken yükseldi mi düştü mü anlamamıştı ya Zeynep, hemşirenin sesiyle yavaş yavaş kendine gelirken, öyle bir düştü ki yeryüzüne, bir kum çuvalı gibi, PATTT! Yattığı jinekoloji masası yaylıydı sanki, biraz yükseldi, tekrar düştü sert bir şekilde ![]() Geçirdiği operasyon yüzünden değil de sanki bu düşüşün etkisi ile travma geçirmekteydi ![]() Zeynep yattığı yerden tavana dikti gözlerini ![]() ![]() pınarından iri damlalar aktı şakaklarından aşağıya, buz gibi, beyaz örtünün üzerine ![]() geçtiği yerlerde derin izler bırakarak ![]() İçinde doldurulması mümkün olmayan bir boşluk açılmıştı ![]() organlarını da almıştı sanki doktor ![]() ![]() miydi istemeyen, hazır olmadığını söyleyen? Pişmanlık duymaya hakkı var mıydı şimdi? Her gözyaşı boğazında kocaman bir düğüm oluyor ne yutabiliyor, ne çığlık atabiliyordu… Gözlerinden akmasa o yaşlar emindi boğulurdu ![]() ![]() o iki ses susmuştu ![]() -Anne, annecim! Bütün bedeninin buza kestiğini hissetti ![]() düşünmüyordu ![]() yüzünü hiç göremeyeceği, katlettiği bebeğini düşünüyordu sadece ![]() -Allah’ım ne yaptım ben böyle? Neden sevinmiyordu? Neden mutlu değildi? Annesini, Kemal’i, Celal Bey’i, neden dinlememişti ki? Neden biraz daha düşünmek için kendine ve bebeğine zaman vermemişti ki? Aklında binlerce soru fink atıyor, her biri çengellerini Zeynep’in kalbine kalbine batırıyordu, kanatırcasına ![]() Neden? Neden? Çırpınması boşunaydı ![]() ![]() ![]() -Senin katilinim! Affet bebeğim! DEVAM EDECEK Hicran akçakaya |
![]() |
![]() |
|