![]() |
Papatyalar Yılın Annesi Burda Bakın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Papatyalar Yılın Annesi Burda BakınPapatyalar Yılın Annesi Burda Bakın Yazısı - Papatyalar Yılın Annesi Burda Bakın Sepkin Coşkun - Sepkin Coşkun Yazıları 'Düşünmek istemesem de geçmişimi, elimde değil geliveriyor aklıma ![]() Keşke insan hatırlamak istemediği anılarını bir kalemde siliverse ![]() Anlatırken bile o günleri yeniden yaşar gibi oluyorum ve buda beni çok yıpratıyor'' dedi ve sustu ![]() Daha konuşmaya bile başlamadan aramızdaki sessizlik beni çok etkilemişti ![]() Gözlerine hafif bir buğu çöktü ![]() ![]() Nefesimi tutmuş onun hareketlerinden,yüzündeki mimiklerden sık sık iç çekişlerinden neler yaşamış olabileceğini merakla takip ediyor,beynimde hızla anlam üretmeye çalışıyordum ![]() İkimiz de çayımızdan birer yudum aldık ![]() Beyaz pamuk elleriyle tülbentini düzeltti,derinden bir off daha çekti ve bütün cesaretini toplamış olsa gerek ki ''peki, madem istiyorsun anlatayım da dinle o zaman'' dedi ![]() Onun yüreğinde ki çırpınış bir an bana geçmişti sanki ![]() ![]() ![]() ''Hayatımın neresinden başlasam bilemiyorum ![]() ![]() ![]() Cahilim ben okula göndermemişler ki, kör gibi yaşadım işte,gönderselerdi koşa koşa giderdim ![]() Ben de sizler gibi okuyup yazabilseydim belki bu acıların hiç birini çekmezdim ![]() Yol bilmem iz bilmem anlayacağın, elimden tutup götürmeseler doktora bile gidemem,aha şuracıkta ölür de kalırım ![]() Üç kız, dört oğlan yedi kardeştik ![]() ![]() ![]() ![]() Daha evliliğin ilk yıllarında neye uğradığımı anlayamadım,yediğim ilk dayağı hatırlıyorum ![]() ![]() Kaynanam zor aldı elinden,bastı bağrına acıyan yerlerimi okşuyor,kanayan yaralarımı ise eliyle silmeye çalışıyordu ![]() ![]() Atmış hanelik bir köyde yaşamış olmamıza rağmen ailemi göremiyordum ![]() ![]() ![]() Ne yapsam,ne etsem hep kusur bulurdu, yani beni dövebilmesi için belli başlı hiç bir neden gerekmiyordu ona ![]() ![]() ![]() Pınarlar vardır köy yerlerinde suyunu her gün ordan taşırsın,ben de her pınara inişimde içimden dua ederdim ![]() ![]() Çok korkuyordum ondan, çünkü bir gölge gibi takip ediyordu beni ![]() Buna hayat denilmez ama yaşantım bir zindan olmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birgün tüm cesaretimi toplayıp ona çocuğumun olmamayışınıda kusur sayarak yeniden evlenmesini söyledim ![]() ![]() Benim kaybedecek neyim vardı ki? Hiç tanıyamadığım hayattan bir beklentim kalmamıştı ![]() ![]() Yüzümde ani bir tepki gördü sanırım hemen kendinde açıklama ihtiyacı duydu ![]() ''Şaşırma kızım, eskiden kıza soran mı vardı? Verip başlık parasını küçük bir düğün alıp geliyordun ![]() ![]() ![]() Kuma geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine ben kalmıştım ortada korkulu bir rüya gibiydi günlerim,bıraktığımız yerden devam ediyorduk ![]() Kısa bir zaman sonra tekrar evlendirdim ![]() Ne bitmez tükenmez çilem varmış yarap ![]() İkinci kuma da fazla dayanamadı oda terkedip gidiverdi bir anda ![]() Bu arada ailem haber salıyor eve dömemi sahipsiz olmadığımı söylüyordu ![]() Yapamıyordum ![]() İnsan kılığındaki canavar eğer gidersem ailemi öldürmekle tehdit ediyordu ![]() Bir kuma daha getirdim ![]() ![]() Yok, o da çare olmadı, oturup ben ağlıyordum hallerine ![]() Üçüncü kuma da çekip gitti ![]() Ona Olur,buna olmaz derken benim hayatımdan onbeş yılım heder olmuştu ![]() Bir akşam pınara su getirmeye gittim anamla karşılaştım okadar özlemiştim ki sarılıp ağladım bir yandan da korkudan tir tir titriyordu bedenim ![]() ![]() ![]() Sanki gözlerinden ateş fışkırıyordu,mutfağa doğru döndüğümü biliyor sonrasını hatırlamıyorum ![]() Yemeden, içmeden ve konuşmadan iki gün yatmışım, ne çıkmaz canım varmış'' Gül pembe yanakları solmuş,dudakları kurumuş,gözleri küçülmüştü ![]() ![]() Yüzüme bakıp gülümsedi ![]() ''Gördün mü hanım kızım? ne acılar varmış dünyada,koca onbeş seneyi bir çırpıda anlatmak kolay olmuyor, daha ayrıntılara bile girmiyorum'' dercesine başını hafifce aşağı yukarı salladı ![]() off anam of diye iç geçirdi ve devam etti ![]() ''Bir sabah dışardan kalabalık sesler geldi kulağıma merak edip açtığımda kapıyı büyük abim önde elinde bir silah, diğer kardeşlerim arkada kapıya dayanmışlar beni götürmek istiyorlardı ![]() Kapıyı açıp dışarı çıkmamla abimin kolumu sıkıca tutup kendine çekmesi bir oldu ![]() --Geleceksin- diyordu --ya geleceksin ya da kocan olacak adamı vururum-- ''eşimin elinde de vardı silah, gözlerim karardı ne yapacağımı, hangi yana döneceğimi bilemedim ![]() Düşünemiyordum bile, beynim uyuşmuştu ![]() Ya Allah dedim attım kendimi kardeşlerimin önüne,eşim silahını bana çevirmiş var gücüyle haykırıyor --gitme-- diyordu -gidersen senide kardeşlerini de yaşatmam- diye avazı çıktığı kadar bağırıyordu ![]() Bir el silah sesi duyuldu o karmaşada havada yankılandı yankılandı yankılandı ![]() ![]() ![]() Gözlerimi açamıyordum eğer açarsam kardeşlerimden birini vurulmuş olarak görmekten korkuyordum ![]() Tüm cesaretimi toplayıp bakındım sağa sola abim eşim olacak canavarı vurmuştu ![]() O rezil ve sevimsiz bedeni yerdeydi şimdi ![]() Ve bir daha dönüp bakmadım o yana ![]() Dokuz canlı canavar ölmedi,sonra yine evlendiğini duydum yazık olmuş gelen kadına diye geçirdim içimden ![]() Bir insanda can çıkmayınca huy çıkmazmış derler kızım ![]() Abim bir yıl yatıp çıktı ![]() Sonra ben de evlendim ![]() ![]() ![]() mutluyum şimdi ![]() Ne olurdu sanki hayatımda o onbeş yılı hiç yaşamamış olsaydım'' Birden pamuk ellerini yanaklarımda hissettim, farkında değildim ağladığımın o acıların kahramanı nur yüzlü kadın yanaklarımdan süzülen yaşları siliyordu ![]() ![]() ![]() Sepkin Coşkun |
![]() |
![]() |
|