Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
izdırap, sevgi

Ne Kadar Sevgi O Kadar İzdırap

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ne Kadar Sevgi O Kadar İzdırap

Yaşamdan hikayeler - anlamlı hikayeler - sevgi ve ızdırap yazıları

İnsan annesini babasını sever, onlar gidince üzülür, gençliğini sever, o da gider

Malını mülkünü sever; onlarda birer birer gittikçe üzüntüsü artar

Makamını şöhretini sever Her şey akıp gider

Giden her şey geride keder bırakır Çünkü sevmek bir cevhere, o parça parça dağıtılmış her sevgiye gönülden bir bağıdır O bağ kopunca acı artar

Sonra evhamlar hücum eder: Acaba hasta olur muyum? Acaba yangın çıkar mı? İşimi, eşimi kaybeder miyim?

Bu acabalar, ihtimaller uzadıkça şahsın kederleri artar Sonra korkular onun başına üşüşür Her insanın korkacağı bir şey vardır Bazen o korkuların bütünü bir insanda toplanabilir Her insan evhamlardan ve korkulardan kurtulmak için kendisini içkiye, kumara, uyuşturucuya verir Hiç düşünmeden bunlardan teselli bekler Korktuğu her şey başına gelir Her şeyi kaybeder Ayakta duramaz, konuşamaz, yaşayamaz hale gelir Başkalarının merhametine muhtaç olur

Sevip sevmemek insanın elinde değildir Bunlar ruhun gayretidir Sevmek duygusu içinde yerleştirilmiştir Sevmemek olmaz İnsan bir şeyleri sevmek zorundadır Sevilmemesi gereken şeyleri severse, elemleri o ölçüde artar

Hayatı, dünyayı seven insan ölümden öylesine korkar ki, dünya başına zindan olur İnsanı yaratan Allah, insanın içine sevmek duygusunu koymuş ki Allah'ı sevelim, Allah'ı sevenleri sevelim, Allah'ın sevdiklerini sevelim

Bu sır anlaşılırsa insan için dünya mâna kazanır İbadetlerini dünyayı da cennet eder

İnanmanın zorunluluğu:

İnanmayan insan yoktur Herkes bir şeye inanmak zorundadır Bir genç hanım geldi çocuğuyla beraber Dedi ki; "Kaynanam bana büyü yaptı Kocam beni sevmiyor Bu büyüyü bozar mısın?"

Ben de, "Bozarım" dedim ve ona bir muska yazdım: 1) Kocanı tenkit etmeyeceksin 2) Dargın durmayacaksın 3) Kocanın yakınlarına iyi davranacaksın 4) Güler yüzlü olacaksın

Kadıncağıza bu muskayı verdim Dedi ki: "Bu yeni yazı"

"Allah her yazıyı okur" dedim

Genç hanım yazıyı okuyunca dedi ki: "Ben bunları yapsam kocam beni sever"

"İşte, bak büyü bozuldu Kardeşim, başına gelen her kötülüğü büyüye bağlama Bunu düşünerek huzuruna bozma Öncelikle, o konuda senin bir kusurun var mı, bunu düşün" dedim

Allah'a gereği gibi inanmayanlar, başka şeylere hatta şeytana inanmak zorunda kalır Annem rahatsızdı İyi bir hocadan muska istedi Osmanlıca kitaptan bir şiiri kağıda yazdım, anneme verdim; faydasını gördü Esas olan, kağıtta yazılanlar değil, şahsın inanmasıdır

Hekimoğlu İsmail

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com