![]() |
Çıplağız Çıplak Çırılçıplak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çıplağız Çıplak ÇırılçıplakÇıplağız Çıplak Çırılçıplak Yazısı - Çıplağız Çıplak Çırılçıplak Nil Alaz - Nil Alaz Yazıları Arşimet yıkanmak için bir hamama gittiğinde, havuzunun içindeyken hamam tasının ağırlığının azaldığını hissetmiş ve "Buldum, buldum" diyerek hamamdan fırlamış ![]() ![]() ![]() Aynı duygu ile kendi küçük dünyamda gece yarısı sayıkladım durdum "Buldum, buldum" diyerek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk değilim ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıvırmayınız burnunuzu ![]() ![]() Ne kadar çıplak olduğumuzu buldum ![]() ![]() ![]() ![]() Oturduğum yerden bakıp duruyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın*Ülkesindeyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve Çıplağız Çıplak Çırılçıplak Anamızdan doğdumuz an gibi Lakin o kadar değiliz masum Değiliz Kirlendik Simsiyah Yaramız var yaramız, gözle görülmeyen, içimizde açar katmerli güllerimiz İnceden sızımız, ağlar sazımız ikitellimiz İnce, kalın akortsuz sesler Tarumar olmuş ağlar lalezarımız Ne çok ödün verdik ne çok, ne çok yok etmeğe çalıştılar ![]() Her defasında inadına dirildik Dirildik canhıraş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tekrar tekrar Çıplak Çıplak İki elimiz başımızın arasında ayaklarımız çıplak, ufaldık kaldık dağlar arasında sesimizi duyan olmadı dümdüz ovalarda bile yolumuzu şaşırdık nefesimiz öyle çıplak Çıplak Doğarken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vatana, millete, insana, kurda kuşa ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk ki güneş gibi biraz yakın olsa yakıyor uzak olunca donuyoruz hep birlikte ![]() Çoğu zaman, kötülük tohumları ekilmemiş bakire bir kız, keşfedilmemiş saklı bir bahçe cennet ![]() Küçük bir bilye, oynuyor kötü çocuklar hoyratça ellerinde, arka çıkmaz sokaklarda ne kadar yitik dünya Çıplağız Çıplak Çırılçıplak giydirmediler bizi sıkı inançla Allahtan uzaklaştıkça soldu nurumuz O ki karşılıksız verendir imanla iste ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Göreceksin sıcaklığı yansır şeffaf Uzaklaştıkça mavi hülyalardan Batıyoruz yerin dibine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey! Gerçeğin yüzü tut ellerimizden Kırık dişlerimiz ısıramayız Nasılda Çıplağız Çıplak Bir kibrit çöpü ile yanar dibine erir bir mum Aydınlattığı dar bir kuyu dar bir alan Zehirlerken çocuklarımızın düşlerini Yakınız sizler binlercesini usanmadan Silkelenip çıkalım karanlıklardan Silkelenip çıkalım arınalım riyadan Çıplak Çıplak Açılacaktır ummadığımız yerden nice kapılar, her acıdan kapının ardında bir sevinç var çağlayan Er geç hakikatler ortaya çıkar, bırakınız dönsün devran kendi halinde doğal ![]() ![]() ![]() ![]() Delmeyin ozanı kapatın kara delikleri utanmadan ![]() Sakın ha sokmayın çomak arı kovanına Önce sizi sokar İğnesi Çıplak Çıplak Serzenişte bedenler ![]() ![]() ![]() Doldu doldu sabır küplerimiz artık yok hiç bir şeye tahammülümüz, kemiriyor kafamızı o minicik kurtçuklar, ne zaman uzansa bir dost el şüphedeyiz ![]() ![]() ![]() Çıplak Çıplak Uyanın Uyanınız ne olur Soyunun geceden doğacaktır şafaklar Ananızdan doğduğunuz ilk an gibi Ana sütü gibi ak temiz ücretsiz Çıplak Çıplak Ve Bir tohum atın çorak toprağa, merhametle yağsın yağmur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgi ne güzel nimet, emek kokar anamın pişirdiği ekmek ![]() ![]() ![]() Temizlensin kötülükten yana ne varsa, yüreğinizden söküp atın kaldırım taşlarını Teker teker Çıplak Çıplak Ve Aç bağrını aç, boşuna dövme dizlerini, ben geleyim ben ![]() ![]() ![]() Bizim için hala bir umut var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve Atın ![]() ![]() ![]() Ne varsa içinizde tutuşup yanmadan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çıplak Çıplak İğneye ipliği ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşayabiliriz istersek barındırır bizi bu dar çatı Kardeşçe Çıplak Çıplak ![]() ![]() ![]() Masal değildir bu yazdıklarım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hatalarım olduysa af ola ![]() ![]() ![]() Nil Alaz |
![]() |
![]() |
|