Güneş Doğsa Ne Yazar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güneş Doğsa Ne YazarGüneş Doğsa Ne Yazar Yazısı - Güneş Doğsa Ne Yazar İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Benim yazım size ulaşana kadar hayli zaman geçmiş olacak ![]() ![]() ![]() Bazen uzaklaşmak iyidir ![]() ![]() ![]() İki adım geriye çekilmek ya da durmak ![]() ![]() Koşanlar bir koşsun bakayım, iki soluklanayım,nasılsa yetişirim diyerek yalnız kalmak iyidir ![]() ![]() ![]() Bir durdum bu ara Dolayısıyla tüm olup bitenleri geriden takip ediyorum Hoş; durmasam, kalabalığın ortasında hatta bazen olayların ta içinde yer alsam bile gerçeği, olup biteni tüm çıplaklığı görebilmem imkâ nsız oluyor bazen![]() ![]() ![]() Pek çoğumuzun başına geldiği gibi ![]() ![]() ![]() Pek çoğunuzun zaman zaman yaşadığı gibi ![]() ![]() Ama bazen bazı ağıtları erken yakıyoruz ![]() ![]() ![]() “Ne oldu şimdi” diyorlar ![]() ![]() Çünkü biliyoruz![]() ![]() ![]() Çünkü biliyorum ![]() ![]() Ben mesela daha o ilk hamlede görüyorum bir sonrakinde neler olacak![]() ![]() Ama korkunun ecele faydası var mı? Yok!Korktuğumuz başa geliyor mu? Geliyor ![]() ![]() ![]() Adaletin bile zaman aşımı varmış bakın ![]() ![]() ![]() “Senin yürek aşımından haberin var mı” diye sormuştum geçen hafta ![]() ![]() ![]() Varmış ![]() ![]() Gidişatı görüyor muyduk? Görüyorduk![]() ![]() ![]() Ya düşerse diyorduk ![]() Sivas katliamı davası zaman aşımından düştü![]() ![]() Göz göre göre düştü![]() ![]() ![]() *** Benim yazım size ulaşana kadar Nedim Şener kızını bir kez daha okula götürmüş olacak ![]() ![]() Baba kızın o el ele fotoğrafını gördüğümde boğazımda takılı kalmış kılçık gibi duran bir acı çıktı dışarı![]() ![]() ![]() Tek kişilik oyunum Emanetçi’de anlattığım bir dönemdir seksenli yıllar ![]() ![]() ![]() Yaşamımda büyük bir izi olan yıllar ![]() ![]() ![]() Benim babamın avcılık hikâyeleri yoktu Benim babamın ve babamın arkadaşlarının hapishane ve gözaltı hikâyeleri vardı![]() ![]() ![]() Biz babalarını bekleyen çocuklar bu bekleme işinden arkadaştık Parmak hesabıyla “seninki şu kadar mı kaldı, benim babamın gelmesine bu kadar var” diye beklerdik O yıllar anne ve babaların götürüldüğü ve bir kısmının dönmediği yıllardı![]() ![]() ![]() Karnelerimizi alır, boy atar ve onların döneceği günü beklerdik Babamın beni okula götürebildiği günler bu yüzden pek azdır veNedim Şener’le kızının fotoğrafı çok yürekten çarptı beni ![]() ![]() ![]() Özgürlüğün, barışın, sıradan küçük mutluluğun fotoğrafıdır bu işte ![]() ![]() ![]() Yürek aşımına biraz olsun iyi gelen ![]() ![]() ![]() Teselli mi demeliyiz adına? *** Benim yazım size ulaşana dek belki hava bahara dönecek ama ![]() ![]() ![]() Bugün sabah uyandığımda gözümü açmadan “güneş olmasa” dışarıda diye düşündüm ![]() ![]() ![]() Bazen güneş fena yakıyor insanın canını ![]() ![]() ![]() Gözlerimi açtım ![]() ![]() Güneş yoktu ![]() ![]() ![]() “İyi” dedim kendi kendime ![]() ![]() ![]() “Güneş bugün ne yapacağını biliyor ”Çocuklar babalarının geleceği günü beklerler ![]() ![]() Çocuklar mutlu sona inanır Çocuklar babalarının haklı olduğuna, adaletin bir gün mutlaka yerini bulacağına inanır Nedim Şener’in kızı pembe montunu giyimiş, babasının elini tutmuş, sabırla beklediği o kara günlerin sonunda mutlu mutlu okula giderken![]() ![]() O minicik mutluluğa tebessüm eden kalbim güneşi istemez bugün![]() ![]() ![]() Bir başka babanın kızı beklediği adaleti kaybetmişken ![]() ![]() ![]() Yani Metin Altıok’un kızı ![]() ![]() Yani Zeynep Altıok![]() Ya da bir başka babanın oğlu ![]() ![]() ![]() Nesimi Çimen’in evladı Mazlum Çimen ![]() ![]() ![]() Onların elini adalet tutmayacaksa kim tutacak? Güneş doğsa ne yazar bugün ![]() ![]() ![]() İclal Aydın |
|
|
|