Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atam, üşüyoruz

Üşüyoruz Be Atam

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Üşüyoruz Be Atam

Üşüyoruz Be Atam Yazısı - Üşüyoruz Be Atam Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları

Hani bir resmin vardır Atam, muharebede gocuğunu serip kara uzanmışsın Vanlı bebeleri görünce aklıma gelir

Hani Enver’in hayalleri yüzünden Sarıkamış’ta donan on binlerce asker vardır, onlar da

Erzurum’daki askerliğim sonra Mayıs sabahı uyanıp kar gören Mersinli çocuğun şaşkınlığı

Rus romanlarındaki gibi yağan kar: “Doktor Jivago” filminden bir sahne midir?

Çocukluğumun kışlarını hatırlarım Bir türlü ısıtılmayan yatılı okulun içeriden buğu yapan camları

Şahsen çok üşüdüm şu hayatta Ama bütün üşüdüklerimi toplasan Van çadırlarındaki bebeler kadar etmez

Baktıkça üşüyoruz be Atam Bu çocuklar kışı nasıl çıkaracak, onu merak ediyoruz

Hadi çıkardılar, bu kış onları üşüten soğuk ruhlarından bir daha gidecek mi, hiç bilemiyoruz

Ah be Atam, ruh üşümesi fena şey Çocuğun ruhu üşüdü mü bir daha orman yansa ısıtmaz Kaç kez görmüşsündür

Selanik düştüğünde kış kıyamette yolla düşen mülteci çocukları hatırlarsın Zatürreeden ölenler, uyuyup uyanamayanlar

İşte öyle rezil bir üşümenin pençesindeyiz

Oysa ne kış aynı kış ne de Türkiye eski Türkiye Aynı olan tek şey çadırlar ve çocuklar

Belki yüzlerce yıldır üşüyor ama inkâr ediyoruz: “Üşümüyorum” diyoruz: “Ürperdim o kadar Yoksa iyiyim ben

Ne zaman başımıza bela geliyor, o zaman masaldaki kirpiler gibi birbirimize sokulup ısınmak istiyoruz Ama dikenlerimiz batınca uzaklaşıyoruz yine

Dikenlerden vazgeçemediğimiz için, çoluk çocuk üşümeye devam ediyoruz Atam Böyle üşümeyi sen bile görmemişsindir

Tuna Kiremitçi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com