![]() |
Üşüyoruz Be Atam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üşüyoruz Be AtamÜşüyoruz Be Atam Yazısı - Üşüyoruz Be Atam Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları Hani bir resmin vardır Atam, muharebede gocuğunu serip kara uzanmışsın ![]() ![]() Hani Enver’in hayalleri yüzünden Sarıkamış’ta donan on binlerce asker vardır, onlar da ![]() Erzurum’daki askerliğim sonra ![]() ![]() Rus romanlarındaki gibi yağan kar: “Doktor Jivago” filminden bir sahne midir? Çocukluğumun kışlarını hatırlarım ![]() ![]() Şahsen çok üşüdüm şu hayatta ![]() ![]() Baktıkça üşüyoruz be Atam ![]() ![]() Hadi çıkardılar, bu kış onları üşüten soğuk ruhlarından bir daha gidecek mi, hiç bilemiyoruz ![]() Ah be Atam, ruh üşümesi fena şey ![]() ![]() ![]() Selanik düştüğünde kış kıyamette yolla düşen mülteci çocukları hatırlarsın ![]() ![]() İşte öyle rezil bir üşümenin pençesindeyiz ![]() Oysa ne kış aynı kış ne de Türkiye eski Türkiye ![]() ![]() Belki yüzlerce yıldır üşüyor ama inkâr ediyoruz: “Üşümüyorum” diyoruz: “Ürperdim o kadar ![]() ![]() Ne zaman başımıza bela geliyor, o zaman masaldaki kirpiler gibi birbirimize sokulup ısınmak istiyoruz ![]() ![]() Dikenlerden vazgeçemediğimiz için, çoluk çocuk üşümeye devam ediyoruz Atam ![]() ![]() Tuna Kiremitçi |
![]() |
![]() |
|