Padişahın Rüyası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Padişahın RüyasıPADIŞAHIN RÜYASI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() o gün padişah bir tuhaftı veziri daha fazla dayanadi-padişahım bugün sizde birşeyler var yoksa canınızı sıkan bir şeymi oldu ? padişah -sorma vezirim bugün bir rüya gördüm hemen hazırlan çıkıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() padişah ve vezir normal elbiseler giyerek cikarlar saraydan![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bir sokakta ölü olan bir adam görürlerpadişah -ruyada gördüğüm adam bu hemen al gidelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() vezir adamı tam alacak iken bir gurup onlara doğru gelirler-sakin ola ona dokunmayın o uğursuz her kötülüğü yapan biri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bunun üzerine vezir geri cekilip-padişahım burdan gidelim bak kötü biri diyorlar padişah -daha rüyanın sırrını çözmedik dur hele ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gurup ta yaşlı bir adam-bu ölü olan adam evinde her gece şişe şişe rakı götürür Ve kötü kadınlar götürür kimse onu bir defa olsun da mescite görmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vezir-padişahım yanlış yapıyoruz biz onu komşularından daha iyi tanımıyoruz gidelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bir yolunu bulup adamı alırlar ve yıkarlarvezir -padişahım acaba kimsesi yokmu ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine padişah oradan ayrılıp sora sora annesini bulur ve olanları anlatırannesi gözlerinde yaşlar ile -Oğlum şişe şişe şarap getirir gençler içmesin diye sonra hepsini döker Eve kötü yola düşmüş kadınlar getirirdi vaktiniz benim onlara kuran okurdu Ve hep uzak camilere giderdi padişah -Vay vay vay halk ise ne düşünüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annesi devam etti-kendi mezarını bile hazırladı kimseye yük olmasın diye ben ona kim seni yıkar dedim padişah -o ne dedi annesi -dedi ki Allah büyük padişahın işi ne o yıkar |
|
|
|