![]() |
Padişahın Rüyası
PADIŞAHIN RÜYASI.....
..............o gün padişah bir tuhaftı veziri daha fazla dayanadi -padişahım bugün sizde birşeyler var yoksa canınızı sıkan bir şeymi oldu ? padişah -sorma vezirim bugün bir rüya gördüm hemen hazırlan çıkıyoruz .............padişah ve vezir normal elbiseler giyerek cikarlar saraydan ..............bir sokakta ölü olan bir adam görürler padişah -ruyada gördüğüm adam bu hemen al gidelim .............vezir adamı tam alacak iken bir gurup onlara doğru gelirler -sakin ola ona dokunmayın o uğursuz her kötülüğü yapan biri ............bunun üzerine vezir geri cekilip -padişahım burdan gidelim bak kötü biri diyorlar padişah -daha rüyanın sırrını çözmedik dur hele ............gurup ta yaşlı bir adam -bu ölü olan adam evinde her gece şişe şişe rakı götürür Ve kötü kadınlar götürür kimse onu bir defa olsun da mescite görmedi .............Vezir -padişahım yanlış yapıyoruz biz onu komşularından daha iyi tanımıyoruz gidelim ..............bir yolunu bulup adamı alırlar ve yıkarlar vezir -padişahım acaba kimsesi yokmu ? ............. Bunun üzerine padişah oradan ayrılıp sora sora annesini bulur ve olanları anlatır annesi gözlerinde yaşlar ile -Oğlum şişe şişe şarap getirir gençler içmesin diye sonra hepsini döker Eve kötü yola düşmüş kadınlar getirirdi vaktiniz benim onlara kuran okurdu Ve hep uzak camilere giderdi padişah -Vay vay vay halk ise ne düşünüyor ...........Annesi devam etti -kendi mezarını bile hazırladı kimseye yük olmasın diye ben ona kim seni yıkar dedim padişah -o ne dedi annesi -dedi ki Allah büyük padişahın işi ne o yıkar |