![]() |
Dünyayı Kurtaran Adam 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünyayı Kurtaran Adam 2Türk Sineması'nın unutulmazı "Dünyayı Kurtaran Adam"ın devamı niteliğindeki "Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu" filminde Cüneyt Arkın yine kahraman Türk astronotunu, Mehmet Ali Erbil ise onun sakar ve ebleh oğlunu canlandıracak Mehmet Ali Erbil ile bir davette uzun uzun sohbet ettik ![]() yerindeydi ![]() Ya Şunda" benzerleri içinde en iyi reytingi alan programdı ![]() Söylediğine göre Mehmet Ali sadece sunuculuk yapmıyormuş ![]() seçiminden, ana konu başlıklarının bulunmasına, soruların hazırlanmasına kadar her aşamada emek harcıyormuş ![]() İstiyorum" yarışmasından elenen Eda'yı "ağır sıklet hostes" olarak programa dahil eden de kendisiymiş ![]() Sohbet sırasında "Yeni film projesi var mı?" diye sordum ![]() sormuşum ![]() ![]() Kurtaran Adam"ın devamı niteliğindeki "Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu" filmi için Mehmet Ali'ye teklif götürmüş ![]() karar veremedim, ne diyorsun?" diye sordu ![]() ![]() yıl sonra adından hâlâ söz edilen, Amerika'da videosu satış rekorları kıran bu film yeniden çekilirse, absürd komedi dalında Oscar'a bile aday olabilir ![]() Proje aşamasında olan filmde Cüneyt Arkın yine "Dünyayı Kurtaran Adam"ı, Mehmet Ali Erbil ise onun hafif ebleh ve sakar oğlunu oynayacakmış ![]() ![]() belinden kancayla asılan figüranların ters V şeklinde uçmalarım asla unutamıyorum ![]() ![]() ![]() Ne filmdi ama? Senaryosunu Cüneyt Arkın'ın yazdığı, yönetmenliğini Çetin İnanç'ın yaptığı "Dünyayı Kurtaran Adam", uzay gemileri arızalandığı için meçhul bir gezegene düşen iki korkusuz Türk astronotunun hikayesini anlatıyor ![]() eşliğinde bir anlatıcının gelecekte neler olacağıyla ilgili kehanetleriyle açılıyor ![]() olduğunu ya da ileride ne olacağını anlayamıyor ![]() gezegene tepe üstü çakılmalarına rağmen burunları bile kanamadan araçtan çıkıyorlar ![]() içinden karga tulumba çıkaran Türk vatandaşı olmadığı içindir) Gerisi, bizim astronotlarla, gözünü dünyaya dikmiş pala bıyıklı uzaylılar ve "gariban" canavarlar arasında Şile'nin kayalıklarında bir kördövüşü şeklinde geçiyor ![]() Bektaş-ı Veli hazretlerinin türbesinin o gezegende olduğunu bile söylüyor ![]() birbirinden iyice ayrıldığı daha pek çok sahne var ![]() ABD'de yok satıyor Amerika Birleşik Devletleri'nde DVD olarak satılan "Dünyayı Kurtaran Adam"a büyük bir talep var ![]() sürülen film, internet sitelerindeki forumlara bile konu oluyor ![]() ciddi çekilen ama kahkahalarla gülünen bu filmlere meraklı "Trash film tutkunları"nın internetteki eleştirileri arasında şu ifadeler yer alıyor: "Ünlü Star Wars filmlerinden izinsiz alınan görüntülere yer verildiği yetmezmiş gibi, ilginç efektler ve müzikler filmi tam bir komediye dönüştürmüş ![]() kurtarıyor ![]() ![]() bu hiç de önemli değil ![]() okumaya fırsatınız olmayacaktı ![]() ![]() ![]() İşte unutulmaz "Dünyayı Kurtaran Adam" filminden bazı replikler Cüneyt Arkın: "On üçüncü kabile, atalarımızın kabilesi ![]() dünyanın neresi?" Cüneyt Arkın: "Vücudundan kurtul ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O zaman, toprak altında nefes alabilirsin ![]() Cüneyt Arkın: "Dünyadan çok uzaklaştık ![]() ![]() Ulu Bilge: "Burası, Haci Bektaş-ı Veli hazretlerinin türbesidir evlat ![]() Bin uzay yılı öncesinden kalmış ![]() ![]() Cüneyt Arkın: "Uzay hızını aşmalıyız! ![]() ![]() Aytekin Akkaya: "Korktuğumu söylesem ne dersin?" Cüneyt Arkın: "Kork ama belli etme ![]() Aytekin Akkaya: "Neden?" Cüneyt Arkın: "Belki de sadece kadınların olduğu bir gezegene düştük ![]() Aytekin Akkaya: "O zaman ben önden gideyim ![]() Cüneyt Arkın: "Git ama göğsünü şişirmeyi unutma!" |
![]() |
![]() |
|